IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям се замеси в пореден скандал за расизъм

14 юли 2021 15 00

Ето и подробности

Снимка: БГНЕС

Херцогът на Кеймбридж рядко пише в Twitter, но не може да пренебрегне последните събития, засягащи английския национален отбор по футбол.

След неуспешния финален старт на Евро 2020, който постави Италия преди Великобритания,, британските футболисти Букайо Сака, Маркус Рашфорд и Джейдън Санчо бяха обекти на остри онлайн критики въз основа на техния произход.

„Омръзна ми от расистките обиди към футболистите на Англия след вчерашния мач. Напълно неприемливо е играчите да толерират подобно отвратително поведение. Това трябва да спре незабавно и всички замесени трябва да бъдат подведени под отговорност“, туитна 39-годишният принц Уилям.

Кралското семейство винаги е гледало сериозно на подобни проблеми, но през последните месеци наследниците на Елизабет II използват всеки повод, за да се борят срещу расовата дискриминация.

Факт е, че през март принц Хари и Меган Маркъл заявиха в скандално интервю с Опра Уинфри, че техните роднини имат притеснения относно цвета на кожата на сина им Арчи.

Принцът на Уелс също не можеше да остане настрана от преследването на футболисти. В социалните медии в Кларънс Хаус принц Чарлз каза „Разпознаването на многото разнообразие от култури правят тази страна толкова специална – и в много отношения уникална. А това е в основата на обществото, в което можем да бъдем“.

И докато херцогът на Кеймбридж се изказа в защита на английския национален отбор по футбол, който се сблъска с расова дискриминация след поражението си във финала на УЕФА Евро 2020, много потребители на социалната мрежа реагираха с подозрение на думите на престолонаследника. Те му припомниха резонансните разкрития на принц Хари и Меган Маркъл в интервюто за Опра Уинфри през март.

Херцогът и херцогинята на Съсекс обвиниха кралското семейство в расизъм поради притеснения относно кожата на сина им Арчи. Тогава Елизабет II коментира думите на своя внук и съпругата му в официално изявление, а принц Уилям се ограничи до кратка фраза по време на публикацията си с Кейт Мидълтън: „Ние изобщо не сме расистко семейство“.

„Оценявам, че принц Уилям се застъпи за играчите, но къде беше тази подкрепа, когато Меган Маркъл беше тормозена и дори искаше да се самоубие поради тормоз?“ „Чернокожите биха подкрепили Уилям, ако той осъди расизма срещу Меган. Той обича футболистите, но не се интересува от произхода им.“

„ Това показва, че Кейт и Уилям не биха имали проблеми да говорят за явен расизъм срещу Меган Маркъл. Може би са го насърчавали заради ревността към нейната неистова популярност“, отбелязват фенове в Twitter.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари