IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Гони демоните“ – Принц Хари обясни подробности за мемоарите си

21 юли 2021 17 50

Напрежението се трупа – кралското семейство не било предупредено за предстоящото издание

Снимка: БГНЕС

Както стана известно по-рано тази седмица, 36-годишният херцог на Съсекс почти година работи над книга за живота си в кралското семейство, която продаде на Penguin Random House. Първият проект на ръкописа, който все още е без заглавие, е почти пълен и трябва да бъде публикуван през октомври.

Самият принц Хари казва за своите мемоари: „Пиша това не като роден принц, а като човек, какъвто съм станал. През годините съм носил много шапки, както в буквален, така и в преносен смисъл, и се надявам, че като разказвам моята история – историята на възходи и падения, грешки, научени уроци – мога да помогна на хората да разберат, че независимо от статуса, ние имаме повече общо, отколкото си мислим.“

„Дълбоко съм благодарен за възможността да споделя това, което съм научил през живота си, и се радвам, че хората ще прочетат от първо лице точен и правдив разказ за живота ми“, каза херцогът на Съсекс.

Новината, че принцът пише мемоари, беше приета от критиците много противоречиво. Кралският експерт Ричард Фиц Уилямс сподели мислите си с MailOnline относно Хари, „изгонващ демоните си“ с тази книга: „Това ли ще е неговата истина или това е истинската истина? И как тези истини съвпадат? „ зададе риторичен въпрос Фиц Уилямс.

Както се оказа, принц Хари дори не предупредил баща си за плановете да напише откровени мемоари, които ще засегнат и „Мегзит“. Източници, близки до принц Чарлз, казват, че новината за книгата е била „изненада“ за бащата на Хари. Никой от членовете на кралското семейство не е бил информиран, че книгата е почти написана и ще бъде публикувана още през следващата година.

Кралски източници също заявиха, че вярват, че принцът „никога не е бил от онези, които доброволно признават“ грешките си и през последните три години „обвинява всички, освен себе си и съпругата си“, че е прекъснал отношенията със семейството си. Близки до кралското семейство предполагат, че „книгата на Хари ще бъде написана от ръката на Меган“.

Penguin Random House, която притежава правото да публикува първата книга на принц Хари, публикува на официалната си страница в Instagram новината за предстоящото издание на мемоарите. В съобщението се казва, че книгата ще излезе до края на 2022 година.

„В своите доста откровени и искрени мемоари една от най-любопитните и влиятелни световни фигури на нашето време, принц Хари, за първи път ще разкаже за своя опит, жаждата си за приключения, загубите и житейските уроци, които му помогнаха да се формира “, казват от издателството.

„Осветявайки живота си пред очите на обществеността – от детството до наши дни, включително изпълнението на военния дълг, службата в Афганистан, радостта от брака и бащинството – принц Хари рисува откровен автопортрет, който ще покаже на читателите, че зад всичко, което виждат на повърхността, се крие смела, вдъхновяваща и приповдигната човешка история“, пишат от Penguin Random House.

Въпреки че точните финансови условия на сделката не са разкрити, се съобщава, че Хари ще получи приблизително 20 милиона долара предварително за книгата си. Писателят партньор на принца, носителят на наградата Пулицър Дж. Мерингер (просто казано, „нает служител“) ще получи поне 1 милион долара предварително, според Page Six.

Принц Хари ще дари приходи от продажбата на мемоарите си за благотворителност, съобщават от Random House.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари