IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пинк се намесва в шумния скандал с норвежки хандбалисти, отказали да играят по бикини

27 юли 2021 15 00

"Европейската федерация по хандбал трябва да бъде глобена за сексизъм.", каза тя

Снимка: БГНЕС


Преди седмица норвежкият отбор по плажен хандбал бе наказан за отказ да играе на европейското първенство в България с конвенционална екипировка. Състезателките избраха спортни шорти пред бикини, за което дисциплинарната комисия на Европейската федерация по хандбал ги глоби с 1500 евро.
 

Прецедентът предизвика много противоречия в мрежата и предизвика бурна дискусия за дамското спортно облекло. Много хора, включително известни личности, се обявиха в защита на норвежките хандбалисти. Пинк също не остана настрана.

„Много съм горда от норвежкия женски отбор по плажен футбол, който протестира срещу сексистките правила по отношение на„ униформата “си. Европейската федерация по хандбал трябва да бъде глобена за сексизъм. Чудесна работа, дами. Ще се радвам да платя глобата вместо вас. Продължавайте така “, написа 41-годишната певица в Twitter.

Президентът на федерацията Майкъл Видерер обеща в официално изявление, че ситуацията ще се промени: „Мога да потвърдя, че EFG ще направи всичко възможно, за да измени правилата относно униформите на спортистите. Ще бъдат положени значителни усилия за продължаване на популяризирането на този спорт по възможно най-добрия начин за всички, независимо от пола. "
 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари