IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Били Айлиш: Харесвам себе си, но не и тялото си

8 август 2021 10 30

Изпълнителката пусна новия си албум Happier Than Ever

Снимка: Getty Images

Били Айлиш говори откровено за вътрешните несигурности, които усеща що се отнася до тялото и външния си вид. 

По време на разговора си с The Guardian за промотирането на новия си албум Happier Than Ever 19-годишната изпълнителка разказа как приема тялото си и за ефекта, който й оказват социалните мрежи. "Виждам хора, които изглеждат по начин, по който аз никога не съм. И веднага започвам да се питам как те могат да изглеждат така. Знам, че някои снимки могат да бъдат фалшиви и знам как хората използват различни похвати, за да подобрят изображенията, но все пак се чудя", казва Айлиш. Допълва, че подобен тип публикации я карат да се чувства несигурна и дори я депресират. 

Били е категорична, че е уверена в себе си и е доволна от живота си, но е очевидно, че не харесва тялото си. "Но в днешно време кой харесва тялото си?", пита изпълнителката. В разговора тя разкрива, че папарашките снимки, които вижда наистина влияят на мисленето й относно тялото и начина, по който се приема. Към тях се добавят и коментарите в социалните мрежи, които понякога не са никак приятни. 

"Телата ни трябват за ходене, ядене и козметични неща. Трябват ни, за да оцелеем в света. Невероятно е как някои хора се интересуват от това как изглежда човек на външен вид. Защо въобще се интересуваме? Кажете ми нужно ли е всичко това?", пита Айлиш. Тя допълва, че на сцената се опитва да не мисли как изглежда и дори цели да се дистанцира от тялото си и просто да се фокусира върху пеенето. 

Обяснява, че по принцип носи обемни дрехи, защото те са по-удобни за премахване по време на концертите и наистина й помагат да се чувства по-добре. Когато обаче види коментарите в медиите обаче Айлиш се опитва да не ги приема навътре и да продължава с професионалните си ангажименти. Тя също така говори и за влиянието на социалните мрежи не само върху тялото й, но и върху начина, по който носи косата си. 

"Защо въобще се интересуваме от косата? Защо мразим космите по тялото, но се интересуваме от тези върху главата ни? Обичам коса и правя луди неща с моята. Но просто не разбирам защо някой трябва да бъде критикуван заради собствения си стил?", казва звездата. В момента Айлиш се опитва да се фокусира върху работата си и да не позволява на страничните коментари да й влияят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари