IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак скандал в кралското семейство: Обвиниха принц Андрю в изнасилване на непълнолетна

10 август 2021 17 50

Синът на кралица Елизабет Втора отрича

Снимка: БГНЕС

Кралското семейство отново изпадна в неприятна ситуация. Синът на Елизабет II, 61-годишният принц Андрю, е обвинен в престъпление. Американката Вирджиния Робъртс Джуфре заведе дело срещу херцога на Йорк в градския съд на Ню Йорк - за побой и умишлено причиняване на морална вреда. 38-годишната жена твърди, че преди 17 години, заради Джефри Епщайн, близък приятел на принца, тя е имала интимна връзка с наследника на английската кралица.

Първият път, в който ищцата била принудена да прави секс с принца, бил в имението на асистентката на Епщайн, Гислайн Максуел, в Лондон. Вторият - в началото на 2001 г. , в имението на Джефри в Ню Йорк. Третият инцидент се случил на частен остров в Карибите.

При всеки инцидент „Епщайн, Максуел и самият принц Андрю заплашват Робъртс и тя е принудена да има сексуални отношения“ с херцога на Йорк. Ищецът „се страхуваше от смърт, нараняване и други последствия за неподчинение на Епщайн, Максуел и принц Андрю“. Освен това се твърди, че синът на Елизабет II е правил секс с Робъртс, знаейки, че тя е непълнолетна жертва на сексуален трафик, става ясно от показанията.

"Сексуалното насилие на 40-годишния херцог на Йорк срещу непълнолетно момиче, което, както той знаеше, беше жертва на сводник, е извън всички възможни граници на приличието и е неприемливо в цивилизовано общество", се казва още в документите в делото „Робъртс“.

принцеса Юджийн,

Жената твърди, че представителят на кралското семейство е бил един от онези влиятелни приятели на Епщайн, на когото той „заемал“ момичетата си за сексуални удоволствия. Вирджиния е уверена, че принцът е бил добре запознат с мащаба на престъпните дейности на Джефри в трафика на хора и умишлено го е крил.

„Аз държа принц Андрю отговорен за това, което ми направи. Управляващите и богатите не са освободени от отговорност за действията си. Надявам се други жертви да видят, че не можете да живеете в тишина и страх, можете да си върнете живота, като говорите и поискате справедливост “, каза Вирджиния Робъртс пред ABC News.

„Преди двадесет години богатството, властта, положението и връзките на принц Андрю му позволиха да се подиграе с уплашено, беззащитно дете, за което нямаше кой да се застъпи. Крайно време е да го изправим пред съда ”, казва пострадалата.

По-рано тази седмица адвокатът на жената призова принц Андрю в съда и заяви, че „времето на херцога е изтекло”.

„В нашата страна никой човек, независимо дали е президент или принц, не може да застане над закона и никой човек, колкото и слаб и безпомощен да е, не може да бъде лишен от защитата на закона“, коментира той. 

принц Андрю,

Припомняме, че приятелят на принц Андрю, Джефри Епщайн, е официално признат за педофил. През 2019 г. той беше намерен мъртъв в килия, в очакване на присъда по обвинение в сексуален трафик. Помощникът на Епщайн, 59-годишната Гислайн Максуел, беше арестувана миналата година, по обвинение за вербуване на непълнолетни момичета. Тя никога не се призна за виновна по всички точки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари