IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралско кръщене: Най-малкият шведски принц вече е християнин

16 август 2021 16 30

Третото дете на принц Карл Филип и принцеса София беше официално прието в църквата

Снимка: БГНЕС

Принц Юлиян от Швеция вече официално може да се нарече християнин.

Третият син на принц Карл Филип и принцеса София беше покръстен в събота в кралския параклис на двореца Дротнингхолм. Другите две деца на двойката - принц Александър и принц Габриел, също присъстваха на церемонията. Семейството беше придружено и от родителите на принц Карл Филип - крал Карл Густаф и кралица Силвия, както и от сестрите му принцеса Виктория и принцеса Маделин заедно със своите съпрузи. 

Кръщенето беше предавано на живо по шведската телевизия SVT, като преди това принцът и принцесата заявиха, че са избрали приятелите си Йохан Андерсън, Стина Андерсън, Патрик Сомерлат, Джейкъб Хюгфелдт и Фрида Вестербърг за кръстници и закрилници на сина им. Принц Юлиян, който получи името Хербърт Фолк, се сдоби с титлата херцог на Халанд. Той е седми в борбата за трона и е осмото внуче на крал Карл Густаф и кралица Силвия. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prinsparet (@prinsparet)

За големия си ден принц Юлиян беше облечен в бяла рокля, която е в семейството от десетилетия и преди това е била носена от баща му за собственото му кръщение. Братята му принц Александър и принц Габриел също бяха добре облечени, носейки бели ризи, черни къси панталони и сиви сака. Принцеса София заложи на рокля от Etro, която се отличаваше с пъстър флорален дизайн и надути ръкави. Допълни я с токчета в цвят слонова кост и сатенена лента за глава, която завършваше с голяма панделка. Карл Филип пък спази традицията, носейки военната си униформа. 

През 2019 година крал Карл Густаф обяви, че е решил да отнеме титлите Негово/Нейно кралско височество от децата на Карл Филип и принцеса София, както и от децата на принцеса Маделин и Крис О'Нийл. Третото дете на Фили и София е първото ново попълнение в кралското семейство откакто правилото влезе в сила. Въпреки че не получава титла, Юлиян отново ще бъде адресиран като принц. 

Принц Филип и принцеса София наскоро споделиха и първия си официален портрет като петчленно семейство. На снимката бебето Юлиня е седнало в скута на баща си, а София държи Габриел. Александър е между родителите си и се усмихва широко към камерата. "Летни поздрави от нашето семейство", гласеше описанието под снимката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prinsparet (@prinsparet)

Кръщенето на най-малкия шведски принц идва само няколко месеца след раждането му. През март кралското семейство обяви щастливата новина, заявявайки че всички са чакали този ден с нетърпение. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари