IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сагата свърши: Меган Маркъл се спаси от обвиненията в тормоз

1 септември 2021 14 40

Служителите в двореца оттеглят обвиненията си

Снимка: Getty Images

Епилогът в книгата "В търсене на свобода", която описва живота на принц Хари и Меган Маркъл в последните им години в двореца, разкрива нови детайли около обвиненията в тормоз срещу бившата актриса. 

Само четири дни след интервюто на Меган и Хари с Опра Уинфри, вестник The Times of London публикува два доклада, в който се твърди, че херцогинята на Съсекс е тормозила свои служители по времето си в кралското семейство. В изданието се цитират имейли, които навяват на мисълта, че информацията за ситуацията идват от двореца. 

Меган в

Снимка: БГНЕС

Един такъв имейл беше от бившия директор по комуникациите на Меган и Хари - Джейсън Кнауф, който пише до личния секретар на двореца Кенсингтън Саймън Кейс през октомври 2018 година. Според авторите на "В търсене на свобода", Кнауф пише, че е много притеснен от държанието на Меган, която е тормозила свои служители в продължение на една година. 

"Поведението й е тотално неприемливо. Херцогинята изглежда, че винаги иска да има някой пред очите си. Тя тормози (името е скрито) и иска да подкопае неговото самочувствие. Получаваме оплакване след оплакване от хора, които са ставали свидетели на непристойно поведение", се казва в един от мейлите. Според The Times, сагата с Меган е стигнала дори до директора на Човешки ресурси Саманта Каручерс. 

В епилога на "В търсене на свобода" обаче се казва, че двама от споменатите обвинители вече са оттеглили своите показания срещу Меган. Екипът на херцогинята веднага отхвърли обвиненията в тормоз и заяви, че тя е натъжена от тази "атака срещу характера й, особено като човек, който също е бил жертва на тормоз и е посветена да подкрепя онези, които изпитват подобна болка и травма". Допълва се, че Маркъл ще продължи да се опитва да бъде пример за бъдещото поколение и ще се опитва да им показва какво е правилно и какво не.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Въпреки това от Бъкингамския дворец заявиха, че започват вътрешно разследване заради обвиненията. "Ние сме изключително загрижени относно всичко, което беше написано в The Times of London. Служители, които са били близо до ситуацията, включително и тези, които вече не работят в двореца, ще бъдат поканени на разговор", се казва в официална позиция на кралското семейство.

През юни 2021 година от двореца заявиха, че разследването все още продължава. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари