IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет II за първи път говори за принц Филип след смъртта му

6 октомври 2021 10 40

Ето я и новата официална поява на кралицата

Снимка: БГНЕС

Миналата събота Нейно Величество присъства на церемонията по откриването на шестата сесия на шотландския парламент. По-рано тази година тя прекара първото си лято в замъка Балморал в Шотландия без съпруга си. Принц Филип почина през пролетта, два месеца преди стогодишнината си. Херцогът на Единбург и Елизабет II са женени от 74 години. След смъртта на съпруга си кралицата не даде никакви коментари по тази тема. До събота.

Снимка

Снимка: БГНЕС

Говорейки на церемонията, Елизабет II спомена любовта си към Шотландия, която споделяла с покойния принц: „Скъпа за мен и принц Филип. Общоприето е, че именно хората правят мястото специално и това отношение за мен мога да сравня с Шотландия.“

За събитието Нейно Величество избра зелено палто от алпийска вълна, златна рокля с флорални шарки и шапка, която да пасва на палтото, предава OK Magazine. Изображението беше допълнено със символична украса – диамантена брошка на кралица Мария под формата на бодил.

Припомняме, че бодилът е националното цвете на Шотландия. Подобна брошка е избрана от съпругата на принц Чарлз, Камила, известна в Шотландия като херцогинята на Ротези. Самият Чарлз се появява в традиционен килт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари