IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Лорънс с Ейми Шумър – на протест против закона, забраняващ абортите

5 октомври 2021 09 00

Улиците в САЩ се изпълниха с демонстранти

Снимка: БГНЕС

Вълна от протести заля улиците в САЩ, след като Върховният съд разгледа противоречив законопроект за ограничаване на абортите. Несъгласните граждани излязоха на улицата.

„Повече от 120 000 души ще се присъединят към нас утре на повече от 650 митинга в цялата страна, които се борят за справедливост около аборта“, написа Рейчъл О’Лиъри Кармона, изпълнителен директор на Женския марш в петък.

Във Вашингтон Дженифър Лорънс и Ейми Шумър се присъединиха към протестиращите. Последната сподели своя снимка от площада в профила си в Instagram.

Въпреки факта, че Лорънс се подготвя за раждането на дете, а наскоро Шумър се подложи на операция за отстраняване на матката, актрисите излязоха да подкрепят жените в борбата за репродуктивни права. Те донесоха плакати с надпис „Абортът е необходим“ и „Жените не могат да бъдат свободни, ако не контролират телата си“.

През изминалия месец в щата Тексас влезе нов закон за абортите, който забранява изкуствено прекъсване на бременността след шестата седмица. В повечето случаи жените така и не узнават за състоянието си по-рано. Новите правила не правят изключения дори при жертва на сексуално насилие. В момента може да се каже, че това е най-строгия закон, прилаган в САЩ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари