IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарите разкритикуваха начина, по който отслабна Адел

16 октомври 2021 12 00

Два-три пъти на ден е твърде много за тренировка, казват експерти

Снимка: Getty Images

Трудно е да не забележите колко се е променила Адел през последните две години. Звездата е свалила повече от 45 килограма благодарение на интензивните тренировки. Според певицата тя е толкова пристрастена към физическите упражнения, че може да ги прави няколко пъти на ден.

Медицинските експерти обаче предупреждават онези, които искат да следват примера на Адел. Такава екстремна физическа активност може да бъде опасна за здравето.

„Умерените упражнения са важен компонент на здравословния начин на живот“, каза главният лекар на WebMD Джон Уайт. „Но упражненията два или три пъти на ден са твърде много.“

Той също така отбеляза, че твърде честото упражнение може да намали имунната функция на организма. „Ако прекалявате във фитнес залата, тялото ви започва да произвежда кортизол“, обяснява лекарят.

„А повишените нива на кортизол могат да потиснат способността на имунната система да предотвратява болести.“

Самата Адел подчертава, че не е прибягвала до специални диети за отслабване. Вместо това, тя следва стриктно рутинни кардио и силови тренировки.

Именно по настояване на треньора си певицата увеличи броя на упражненията, въпреки проблемите с гръбначния стълб. Адел също призна, че упражненията ѝ помагат да се справи със стреса. Във всеки случай лекарите съветват да преминете към по-щадящ режим на тренировки, за да избегнете проблеми в дългосрочен план.

Затова пък Адел се чувства особено щастлива. Тя разказа за Vogue как е стопила килограмите, за новата си връзка, развода и сина ѝ, а официалният повод е задаващият се нов музикален проект Easy On Me.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари