IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Подготвям се за завръщането“: Адел разкрива защо се е отказала от алкохола

12 октомври 2021 08 40

Изпълнителката направи изненадващ live в социалните мрежи

Снимка: Getty Images

Откакто на няколко ключови места в света се появиха билбордове с надпис „30“ всички говорим само и единствено за Адел и новия ѝ албум. Изпълнителката се завръща на музикалната сцена след шестгодишна пауза, пускайки сингъла си Easy on Me на 15 октомври. Албумът ѝ „30“ се очаква да излезе по средата на ноември.

Завръщането на Адел започна с гръм и трясък, като краткият клип от Easy on Me е гледан над 10 млн. пъти в YouTube и харесан над 16 млн. пъти в Instagram. Изпълнителката също така застана на кориците на Vogue за Америка и Великобритания, бележейки първия път, в който човек се появява и на двете списания по едно и също време.

Това обаче не беше всичко. Адел направи и изненадващ live в Instagram, където пусна още малко от новата си песен и отговори на много въпроси от феновете. Оказа се, че изпълнителката имаше да убие един час преди поредното си интервю и реши да пробва за първи път да се включи на живо в социалната мрежа. В началото звездата имаше леки затруднения докато разбере как да борави с различни функции на Instagram, но постепенно се оправи и всичко премина гладко.

В предаването на живо Адел разкри, че е трябвало да се откаже от алкохола, за да запази гласа си здрав и чист. „За да се завърна на сцената, трябваше да спра с пиенето“, каза тя. Признанието ѝ идва само няколко дни, след като изпълнителката заяви пред Vogue, че е страдала от тревожност заради прекалено пиене по време на изолацията. „Веднъж паднах пред задната врата на един бар. След това се събудих с най-лошия махмурлук. Не помня нито с кого съм била, нито какво съм правила, нито с кого съм говорила“.

Това не е първият път, в който Адел трябва да обърне специално внимание на гласа си. През 2011 година тя се подлага на операция на гласовите струни и беше принудена да отложи няколко дати в турнето си и да откаже промотирането на албума си, след като загуби гласа си. Според говорител на болницата в Масачузетс, Адел е трябвало да се подложи на операцията, за да се спре кръвоизливът от доброкачествен полип. Състоянието обикновено се причинява от нестабилни кръвни клетки в гласовите струни, които лесно могат да се спукат.

„Ако продължа по същия начин като преди, със сигурност ще се унищожа. Пеенето е моят живот, моето хоби, любовта и свободата ми, а сега е и моя професия“, каза Адел през 2011 година.

Освен признанието за отказа от алкохол, изпълнителката зарадва феновете си и с още малко от песента Easy on Me. След като заяви, че най-вероятно ще бъде критикувана от мениджъра си, тя натисна бутона „старт“ и сингълът започна. „Няма злато в тази река, в която си мия ръцете от вечни времена. Знам, че има надежда в тези води, но не мога да събера сили да плувам, когато се давя в тишината, скъпи, пусни ме“, се пее в песента.

Последователите ѝ веднага попитаха кога да очакват албума „30“ и какво ще разказва той. Адел отговори, че песните са вдъхновени от развода ѝ със Саймън Конеки, който беше финализиран по-рано през годината.

Изпълнителката проговори и за психичното си състояние, казвайки че живее ден за ден и се чувства много добре в момента. „Със сигурност се чувствам добре, когато съм спокойна. Да пиша музика... да, това ми се отрази много добре“, споделя Адел. Допълва, че в песните си е казала неща, които досега се е страхувала да произнесе на глас. „За какво ще се разказва в новия ми албум? За развод, скъпи, за развод“, категорична бе тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари