IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На фона на сексскандала: Обърна ли гръб кралското семейство на принц Андрю?

16 октомври 2021 10 30

Фамилията иска да спре служебните му ангажименти

Снимка: БГНЕС

Скандалът около принц Андрю, който беше обвинен в сексуален тормоз, причини много проблеми на кралското семейство. Не е изненадващо, че монарсите се опитват да се дистанцират максимално от него. Роднините се опасяват, че разследването на изнасилването ще навреди на репутацията на британската монархия, която и без това пострада доста след „Мегзит“.

Съобщава се, че членове на британското кралско семейство са обсъждали възможността да отстранят принц Андрю от публичните му задължения. Инициатор на тази идея е принц Уилям, който счита за необходимо да се ограничи общественият живот на скандалния му роднина.

„Принц Уилям винаги е имал трудни отношения с принц Андрю. Членовете на кралското семейство смятат, че опозореният мъж се е превърнал в заплаха за семейството“, споделя източник.

Според Daily Mail роднините на херцога на Йорк му забраняват да се появява на публични места, тъй като го смятат за „заплаха“ за британската монархия. „Чарлз, Анна и Едуард са изключително объркани относно случващото се около принц Андрю. Той никога няма да се върне към служебните задължения. За него няма връщане назад“, добавя още източникът.

Самият принц Андрю е в тежко обществено положение. Очаква се да се разбере дали ще се изправи пред съда да отговаря за деянията си, както и съвсем скоро се наложи да продава имота си в Швейцария заради натрупани дългове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари