IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алек Болдуин уби човек и рани втори на снимачната площадка на новия си филм

22 октомври 2021 18 00

Всичко се случва по нелепа случайност

Снимка: БГНЕС

Операторката Халина Хътчинс беше убита, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен в четвъртък, след като Алек Болдуин е стрелял с реквизитен пистолет по време на снимките на новия си филм Rust.

Полицията е била повикана на снимачната площадка в Ню Мексико около 13:50 местно време, след като на телефон 911 е било получено обаждане за прострелян човек. След щателно разследване, шерифът разбира, че всъщност простреляните са двама – Хътчинс и Соуза, а причината е „изстрел от реквизитен пистолет, който е бил в ръцете на Алек Болдуин“. 48-годишната операторка е била закарана с хеликоптер до болницата в Ню Мексико, но е починала от нараняванията си. Джоел Соуза пък е постъпил в болница „Свети Винсент“, където е опериран. Засега няма повдигнати обвинения към Болдуин, но разследването продължава.

Халина Хътчинс

Халина Хътчинс и Джоел Соуза. Снимка: Getty Images

В четвъртък говорител на актьора заяви пред списание People, че наистина е имало инцидент на снимачната площадка, след като са били направени няколко изстрела с пистолет, зареден с халосни патрони. За момента снимките на Rust са спрени. Говорители на Болдуин отказаха да разкрият повече детайли около ситуацията и какво следва оттук нататък. По-рано през седмицата актьорът публикува снимка от снимачната площадка, но кадърът вече е изтрит от профила му в Instagram.

„Целият екип е абсолютно съкрушен от днешната трагедия и изпращаме най-искрените си съболезнования към семейството и близките на Халина. Спираме продукцията на филма за неопределено време и напълно съдействаме на полицията. Ще осигурим терапевтични услуги на всеки, който е свързан с филма, като в същото време се опитваме да се съвземем от този ужасен инцидент“, казват от продуцентската компания в официално съобщение.

Действието във филма Rust, който е написан и режисиран от Соуза, се развива през 80-те години в Канзас. Алек Болдуин влиза в ролята на известен престъпник, който бяга с 13-годишния си внук, след като тийнейджърът е обвинен в непредумишлено убийство на местен рейнджър и е осъден на обесване. Джейсън Акълс и Травис Фимел също трябва да участват в уестърна.

Разследването по стрелбата продължава, като засега няма повдигнати обвинения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари