IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арчи – в топ 10 на имената за момчета в Англия и Уелс

26 октомври 2021 10 50

Джордж се нарежда по-напред

БГНЕС

Арчи влезе в топ 10 на най-желаните имена за момчета в Англия и Уелс за 2020-а. Това показва справка на националната статистика на Великобритания, според която много родители са се вдъхновили от британското кралско семейство, кръщавайки своите бебета за изминалата година.

Арчи Харисън Маунбатън-Уиндзор. Така през пролетта на 2019 г. принц Хари и съпругата му Меган нарекоха първородния си син. Именно въпросното първо име успява да влезе в класацията за най-популярните имена във Великобритания. Така то изхвърля Чарли от предпочитаните за момчета – производно на Чарлз. Това е първият път, когато името не е в топ 10 от 2005 г. насам.

„Арчи скочи в топ 10 на имената на момчетата за първи път, воден от по-младите майки, както и от очевидната кралска връзка“, сочат данните, цитирани от списание People.

Второто място е на член от кралския двор

Подобно на това, че Хари и Меган винаги се съревновават с принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, така и Арчи си съперничи с името Джордж – на първото дете на херцога и херцогинята на Кеймбридж. То обаче е на второ място, точно зад Оливър. То, заедно с Оливия, е начело на най-предпочитаните имена за пета поредна година.

Междувременно Хари, както се казва синът на принц Чарлз и покойната принцеса Даяна, заема осма позиция в класацията.

Артър (името, дадено на племенника на Кейт Мидълтън от сестра ѝ Пипа), както и Джак – (съпругът на принцеса Юджийн), са съответно на трето и десето място.

„Популярната култура продължава да вдъхновява имената на бебета, независимо дали става дума за герои в любимото ни шоу или популярни знаменитости. Мейв и Отис от популярната програма Sex Education, имат скок в популярността през 2020 г. Докато името Марго бързо се изкачва нагоре, откакто актрисата Марго Роби се появи в популярния филм „Вълкът от Уолстрийт“, се казва още в националната статистика.

Кои са най-харесваните имена за момичета?

Не само при момчетата се забелязват кралски имена. Същото става и при нежния пол, където в топ 10 влизат Исла и Миа – имена на две от правнучките на кралица Елизабет Втора.

Айла Филипс е второто дете на Питър Филипс и бившата му съпруга Отъм, докато Зара Тиндъл и съпругът ѝ Майк избират да го кръстят Миа. Амелия, която заема второто общо място след Оливия, също има кралска връзка – лейди Амелия Уиндзор, която е 43-та в линията на наследяване на британския трон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари