IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Училище, здравей: Как се обръщат учители и ученици към Джордж и Шарлот?

11 септември 2021 18 00

Уилям и Кейт искат да ги третират като всяко друго дете

БГНЕС

Броени дни до отваряне вратите на училищата, много семейства се подготвят с необходимите тетрадки, пособия и учебници за своите наследници. След като половината от миналата година не бе присъствена за учениците, сега всички се надяват, че децата им ще бъдат повече време сред връстниците си в класните стаи. И като стана дума за общуване, на някои родители въобще не им е лесно. Да вземем например принц Уилям и съпругата му Кейт, които нямат финансови затруднения, но за сметка на това се притесняват за отношението към децата им в клас.

Принц Джордж и принцеса Шарлот продължават обучението си в школото Thomas's Battersea. Той вече е четвърти, докато сестра му ще е във втори клас. И макар всички от персонала там да ги познават много добре, за пореден път ще бъдат инструктирани да не се обръщат към тях с техните титли.

По изричното желание на херцога и херцогинята на Кеймбридж, преподавателите на двете деца трябва да ги третират като всички останали, за да може те да учат в нормална среда и нито за миг да си помислят, че са специални или могат да ходят без домашни.

Принцът и принцесата имат други имена за училище

принц Джордж,

БГНЕС

Нейно Кралско Височество принцеса Шарлот от Кеймбридж или Шарлот Елизабет Даяна, е пълното официално обръщение, което всички трябва да използват за единствената дъщеря на Уилям и Кейт. Но представете си колко трябва да се бави една учителка, ако иска да я извика на дъската в своя час! Ето защо, за по-лесно и удобно за всички, я наричат Шарлот Кеймбридж, съобщава The Mirror.

Първородният син на кралската двойка пък носи имената Джордж Александър Луис, като титлата му е Негово Кралско Височество принц Джордж от Кеймбридж. Подобно на сестра си, на чина той е просто Джордж Кеймбридж.

Съкращаването на имената е похват, който се използва от години в британския кралски двор. Така например дядото на двете деца, бива наричан Чарлз Уелс като ученик. Неговите синове използват същия стил – не само в училище, а и по време на работата си в армията.

принц Уилям,

БГНЕС

Иначе, по време на изложение на цветя в Челси през 2019 г., Кейт Мидълтън разкри, че се обръща към децата си с псевдоними. Тогава, разказвайки на Елизабет Втора за градината, която е аранжирала сама, тя извиква Шарлот, изричайки френската дума „миньонет“. А в превод на български тя означава малка, сладка, деликатна. А според някои други дефиниции – нежен, мил.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари