IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Амбициозен татко: Зукърбърг вече учи на програмиране двете си невръстни дъщери

31 октомври 2021 21 00

Това разкри съпругата му Присила Чан

БГНЕС

БГНЕС

Съпругата на Марк Зукърбърг Присила Чан разкри, че той е започнал да учи двете им дъщери, които са на пет и на четири годинки, да пишат компютърни кодове.

Жената на технологичния милиардер и създател на Facebook, сподели още, че когато двамата са се срещнали за първи път в Харвард преди 18 години, тя е решила, че Марк е бунтар.

36-годишната Присила, която е главен изпълнителен директор на организацията Chan Zuckerberg Initiative, роди две дъщери на Зукърбърг – Максима (5) и Август (4).

Чан споделя, че Марк вече учи момиченцата да програмират, тъй като все пак това е неговата най-голяма сила.

Американската филантропка и бивша педиатърка се омъжи за Марк през 2012 година, а децата им се родиха съответно през 2016-а и 2017-а. Говорейки пред списание Sunday Times, тя разкри семейната рутина с децата им преди лягане. Присила каза: „Понякога четем на децата книги. Друг път Марк ги учи на програмиране. Той прави това с Август, откакто тя навърши три годинки.“

Освен това Присила разкрива, че двамата с Марк отглеждат децата си със смесица от еврейско и китайско-виетнамско влияние (той е потомък на полски и австрийски евреи, а тя е с виетнамско-китайски корени).

Зукърбърг и Чан се срещат, докато се редят на опашка за тоалетната на парти в Харвард, малко преди Марк да напусне университета, за да преследва приключението на живота си, основавайки Facebook.

Присила споделя още в интервюто, че нещата между нея и Марк са се случили бързо, но в началото на връзката им тя е била ужасена от неговата липса на респект и загриженост към правилата, нормите и разпоредбите.

Тя споделя: „Аз не нарушавам правилата никога. За обикновената Присила Марк беше малко бунтар.“

Преди да срещне бъдещия си съпруг, Присила учи в Харвард със стипендия и се мъчи да се впише сред богаташките наследници, които преобладавали в престижния университет.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари