IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 успешни жени – половинки на технологичните милиардери

20 септември 2021 10 30

Вижте кои са тези зашеметяващи дами

Лорън Санчес и Джеф Безос; БГНЕС

Зад някои от най-влиятелните мъже в света стоят жени, които имат много повече от красиво лице. Логично е да предположим, че най-богатите мъже в света биха могли да имат всяка жена, която си пожелаят, но не с всяка биха избрали да споделят живота си. Да, има няколко супермодели, които са омъжени за милиардери, но дори и те са били успешни и богати поне едно десетилетие преди да се запознаят със своя възлюбен – милиардер. Сред жените, които са омагьосали сърцата на милиардерите от технологичния свят, има медийни личности, изпълнителни директори, както и дами, които са посветили живота си на филантропията.

Ето и кои са половинките на някои от най-известните технологични милиардери:

Миранда и

Миранда и Евън; Снимка: Getty

1. Миранда Кер и Евън Шпигел от Snapchat

Миранда Кер е австралийски супермодел, основател на козметичната марка Kora Organics, бивш ангел на Victoria’s Secret и екссъпруга на холивудския актьор Орландо Блум – всичко това ѝ се е случило преди да се омъжи за съоснователя на Snapchat – Евън Шпигел през 2017 г. Евън стана един от най-младите милиардери в света на 25 години. Той се запознава с Кер на събитие на Louis Vuitton в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк. Миранда му казва, че любимото ѝ музикално произведение е „Spiegel im Spiegel“ на естонския композитор Arvo Pärt. На първата им среща Шпигел ѝ подарява домашно приготвена къща от меденки с името на сина ѝ Флин (роден от връзката ѝ с Блум), изписани на глазурата. Днес Шпигел и Кер имат двама сина, а само неговото състояние се оценява на 11,3 милиарда долара.

Зукърбърг

Присила Чан и Марк Зукърбърг; Снимка: Getty Images

2. Присила Чан и Марк Зукърбърг от Facebook

Марк Зукърбърг и Присила Чан се запознават във втори курс в Харвард през 2003 г. Двамата чакат заедно на опашката за тоалетната на неговото парти по случай напускането му на университета. Той стартира свой уебсайт и очаква управата на висшето учебно заведение да го изгони. Въпреки това, не толкова романтично начало, двамата започват да се срещат. В крайна сметка от Харвард не гонят Зукърбърг, а той сам напуска, за да може да започне да работи на пълен работен ден във Facebook. Състоянието на Марк към днешния момент се оценява на 100,8 милиарда долара. Чан и Зукърбърг сключиха брак през 2012 г., след като тя завършва медицина. Двойката е съосновател на инициативата Chan Zuckerberg Initiative от 2015 г., обещавайки 99% от богатството си от акциите на Facebook за изграждане на по-добро бъдеще чрез образование, правосъдна система и здравеопазване. Чан и съпругът ѝ също така създадоха център с нестопанска цел за изследване на болести – CZ Biohub през 2016 г. В крайна сметка Чан напуска работата си като педиатър, за да посвети времето си на семейните инициативи и на двете си дъщери от Зукърбърг.

3. Лорън Санчес и Джеф Безос от Amazon

Джеф Безос беше обявен за най-богатия човек в света през 2017 г. Две години по-късно той се разведе с дългогодишната си съпруга Макензи Скот. Оттогава Джеф излиза с телевизионната водеща Лорън Санчес. Според жълтите медии Санчес и наскоро пенсионираният изпълнителен директор на Amazon са започнали връзката си през 2018-та. Неговото състояние към лятото на 2021 година се оценява на над 186 милиарда щатски долара. Санчес е лицензиран пилот на хеликоптер и основател на Black Ops Aviation, компания за въздушни филми и продукция. Тя е работила като консултант във филма „Дюнкерк“ на Кристофър Нолан и е направила няколко въздушни снимки за аерокосмическата компания на Безос – Blue Origin.

Мъск и

Мъск и Grimes; Снимка: Getty

4. Grimes и Илон Мъск от Tesla

Илон Мъск започна връзката си с канадската музикантка Клер Баучер, известна още като Grimes почти на шега. Двамата са привлечени един от друг покрай факта, че са фенове на изкуствения интелект и на френския стил в изкуството от 18-ти век. Музиката на Grimes използва еклектичен микс от стилове, който веднъж вестник The Wall Street Journal описа като „вида музика, който си представяте, че група вампири биха слушали“. Двойката обърка обществеността най-много, когато даде изключително странно име на сина си, а именно X Æ A-12. Името на бебето, родено през 2020 година, се произнася „X Ash A Twelve“, в случай че се чудите.

5. Никол Систром и Кевин Систром от Instagram

Никол Шуец е основател на инвестиционната фирма за чиста/зелена енергия Sutro. Тя се омъжва за милиардера-програмист Кевин Систром на маскарад по време на Хелоуин. Кевин Систром е съосновател на Instagram, а състоянието му се оценява на 2 милиарда долара. Двамата се срещат в университета „Станфорд“, където са учили, а се сгодяват през 2014 г. Предложението за брак на Кевин било направено с помощта на техния голдън ретривър – Доли. Кевин накарал Никол да си помисли, че Доли е избягала, за да може да я отведе на точното място секунди преди залеза и да ѝ поиска ръката. Двамата се женят през 2015 година, а към днешна дата имат една дъщеря. Кевин и колегата му Майк Кригър продадоха приложението си Instagram на Facebook за 1 млрд. долара през 2012 г.

Лари Елисън

Никита Кан и Лари Елисън; Снимка: Getty Images

6. Никита Кан и Лари Елисън от Oracle

Никита Кан Брайън е бизнесдама и активист за правата на животните. Тя се среща с основателя на Oracle Лари Елисън преди повече от десетилетие. Елисън е един от най-богатите хора на планетата, с богатство от 91,7 милиарда долара. Той притежава почти целия хавайски остров Ланай и е в борда на директорите на Tesla. През 2013 г. той отвори ресторант „Никита“ в Малибу, кръстен на приятелката му. В него се предлагат средиземноморски и италиански ястия. Кан и Елисън влизат в заглавията на медиите през 2016 г., когато даряват 1,16 милиона долара на Спасителен център за носорози в зоопарка Сан Диего.

лУСИНДА И

Лусинда и Лари Пейдж; Снимка: Getty

7. Лусинда Саутърт и Лари Пейдж от Google

Съоснователят на Google Лари Пейдж резервира цял частен остров, когато се жени за Лусинда Саутърт през 2007 г., а милиардерът сър Ричард Брансън му е кум. Саутуърт има докторска степен по биомедицина и информатика от „Станфорд“, както и дипломи от университетите в Пенсилвания и Оксфорд. Тя е изследовател и филантроп. Двойката основа благотворителната фондация Carl Victor Page Memorial Foundation през 2004 г. и дарява 15 милиона долара за борба с ебола в Западна Африка през 2018 г. Пейдж се оттегли като главен изпълнителен директор на Alphabet, компанията майка на Google, през 2019 г., но остава член на борда и контролиращ акционер и има богатство от 92 милиарда долара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари