IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл: Таблоидите трябва да имат предупредителни знаци като цигарите

10 ноември 2021 18 00

Съпругата на принц Хари говори и за чувството да бъдеш шеф

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Драмата между Меган Маркъл и таблоидите започва още със стъпването на актрисата във Великобритания. Като приятелка, а по-късно и съпруга на принц Хари, тя трябваше да се справя с редица неприятни коментари и критики, отправени към нея от вестниците и списанията в страната. Първо се започна с начина на обличане, отношението ѝ към нормите на кралското семейство и се стигна до оценка на способностите ѝ като майка.

Всичко това накара Меган и принц Хари да напуснат кралското семейство и Великобритания, местейки се в САЩ, където започнаха своя дейност. Двамата основаха организацията Archewell, чрез която приемат всякакви ангажименти било то търговски или благотворителни. Хари и Меган се ползват с доста голяма популярност в Америка, като станаха част от редица събития и интервюта, включително едно пред Опра Уинфри.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Сега Маркъл отново прави телевизионна проява, но този път пред Адрю Соркин, който е основател на сегмента DealBook на вестник New York Times. Актрисата даде интервюто на девети ноември и говори за токсичното отношение на таблоидите и какво е чувството да бъдеш началник. Соркин заяви, че е чул много добри отзиви за Маркъл като началник, но в някои таблоиди пише точно обратното.

„Първо, ще те посъветвам да не четеш таблоидите, защото не мисля, че те са полезни за когото и да било. Надявам се един ден да излизат с предупредителни знаци, които виждаме на цигарите. Нещо от рода на „Това е токсично за психичното ви здраве“, отговори Меган. Допълва, че с принц Хари управляват Archewell по начина по-който винаги са искали и се държат с подчинените си така, както биха искали някой работодател да се държи с тях. „Трябваше да се държиш с хората, така както искаш да се държат с теб. Така работя аз“.

В интервюто Маркъл говори и за т. нар. „кликбейт култура“, в която се използват сензационни заглавия на статии, за да се привлекат повече хора. Тя зачекна темата и за социалните мрежи и как те променят начина на съобщаване на новините. „Мисля, че това е легитимна медия, но в момента виждам много социални медии, които просто се състезават към дъното. Тази кликбейт култура направи така, че нещо отвратително е по-интересно и веднага привлича вниманието. То се чете от хората, променя се през различни призми и се оказва нещото, което движи цялата среда на медията“, казва съпругата на принц Хари.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Според Меган, заради бързината на доставяне на новини чрез социалните мрежи, части от журналистиката са се превърнали в създатели на новина, вместо доставчици. „Вредните ефекти от това, специално за жените и за младите момичета, е невъзможно да бъдат измерени количествено“, допълва актрисата.

Не само че Маркъл е критикувала таблоидите и в миналото, но тя е завеждала дела срещу тях. По-рано през годината британски съдия отсъди в нейна полза по случай за нарушаване на неприкосновеността на личния животи и авторските права, включващ пет статии, публикувани от британската група Mail On Sunday през 2019 година. В тях се помещаваха части от ръкописно писмо, което преди това Меган е изпратила на баща си Томас.

Меган в

Снимка: БГНЕС

Mail on Sunday наскоро обжалва решението на съда, което означава, че победата на Маркъл все още не е сигурна. Все пак тя смята, че е спечелила делото и чака със затаен дъх да разбере окончателния отговор на съдията.

„Това нещо започна, когато нямах деца. Сега, както знаете, имам две и процесът е труден, но трябва да се боря за истината, което мисля, че е най-важното“, казва Меган. Тя е майка на 2-годишния Арчи и 5-месечната Лилибет Даяна, които живеят в Калифорния заедно с нея и принц Хари. Маркъл допълва, че във всяка една ситуация човек трябва да се бори за това, което е правилно и точно това тя прави в момента.

Попитана дали се чувства по-добре в момента, Меган отговаря, „Да, чувствам се по-добре във всеки един аспект. Благодаря“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари