IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елтън Джон влезе в „Ордена на кавалерите на честта“

11 ноември 2021 17 40

Британците си спомниха за приятелството му с принцеса Даяна

БГНЕС

БГНЕС

Елтън Джон влезе в „Ордена на кавалерите на честта“. Отличието, което е най-високото, давано от Елизабет Втора, му бе връчено лично от принц Чарлз на тържествена церемония в двореца Уиндзор.

Наградата, която 74-годишният изпълнител получи, се присъжда на британци с голям принос към изкуството, науката, медицината или правителството.

„Невероятна чест да стана член на „Ордена на кавалерите на честта“ днес, в знак на признание за моите заслуги към музиката и борбата за прекратяване на СПИН чрез фондацията“, написа известният музикант в профилите си в социалните мрежи. Там той сподели снимки от награждаването и благодари на принца на Уелс за признанието и подкрепата.

На кадрите се вижда и Дейвид Фърниш – половинката на певеца, който също е присъствал на паметния момент.

В ордена не могат да членуват повече от 65 души едновременно, отбелязва списание People и посочва, че в групата на рок звездата са още Стивън Хокинг, Пол Макартни и Маги Смит.

Престижният орден бива създаден през 1917 г., от крал Джордж Пети, бащата на кралицата.

Елтън Джон е добър приятел на кралското семейство

Елтън Джон

БГНЕС

Не е тайна, че покойната принцеса Даяна и изпълнителят са били близки приятели. Двамата се запознават на партито за 21-вия рожден ден на принц Андрю през 1981 г. По-късно Джон разказва за въпросната среща в биографичната си книга.

„Тя беше благословена с невероятна социална лекота, способност да кара хората да се чувстват напълно комфортно в нейната компания... Оная нощ през 1981 г. тя пристигна в балната зала и веднага се щракнахме. В крайна сметка се преструвахме, че танцуваме чарлстон...“, спомня си той.

По думите на Елтън, Даяна е била приятелката, с която можел да говори по най-различни теми, без да се притеснява от нищо.

Песента Candle in the Wind в изпълнение на Джон звучи на погребението на принцеса Даяна през 1997 г. Тогава той променя част от оригиналния текст, за да я почете.

Елтън Джон,

Getty

След смъртта на бившата съпруга на принц Чарлз, певецът продължава да поддържа връзка с нейните синове. През 2007 тримата се обединяват, за да направят концерт на стадион Уембли в нейна памет.

Когато принц Хари обявява годежа си с Меган Маркъл, а по-късно и взима решение да се отдели от кралския двор, рок звездата е един от малкото, който ги подкрепя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари