IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

63-годишната Анди Макдауъл: Никога не съм се срамувала от възрастта си

15 ноември 2021 09 00

Актрисата говори откровено за остаряването

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

В свят, пълен с продукти против стареене, бои за коси, пластични операции и всякакви трикове, с които да скрием цикъла на времето, Анди Макдауъл избира да прегърне естествената си красота и премахне стигмата около остаряването на жените.

В интервю за NPR 63-годишната актриса си спомня как хората са я питали какво е чувството да бъдеш жена на 40 години в Холивуд, знаейки че никога няма да се върне на работа заради възрастта си. „И още много налудничави неща съм чувала, след като навърших 40“, казва Макдауъл. Тя си спомня, че по едно време журналист я е попитал какво е чувството да остаряваш и да изгубиш красотата си. „Просто не можех да повярвам. Отговорих ѝ, че не смятам, че съм загубила красотата си, просто тя се е променила“.

Макдауъл допълва, че хората еволюират и остаряват, като това е част от живота. Ядосва се, че мъжете в Холивуд или по света не получават подобни въпроси и тяхното остаряване се приема много по-добре, отколкото това при жените. Според Анди, старостта не премахва красотата на човек, а просто леко я променя.

Като дългогодишен посланик на L'Oreal, Макдауъл се надява да продължи с мисията си да представя по-старото поколение и да покаже на жените по света, че козметичната индустрия има нещо и за тях. Актрисата иска да вдъхне увереност, че независимо от възрастта си, дамите могат да изглеждат и да се чувстват добре. Това е и една от причините Анди да не боядисва косата си и с гордост да показва посивелите си кичури.

„Косата ми започна да посивява по време на пандемията и дъщерите ми живееха в съседство. Обаждаха ми се и ми казваха, че изглеждам невероятно и да не се боядисвам“, разкрива Макдауъл. Допълва, че почти веднага се влюбила в новия си вид и затова е решила да го задържи. „Трябва да ви кажа, че никога досега не съм се чувствала толкова красива. Не казвам, че всеки трябва да последва моя пример, но на мен ми отива“, горда е 63-годишната актриса.

Признава, че също е мислила за пластични операции и дори веднъж е пробвала ботокс, но оттогава се е отказала от медицинските интервенции върху лицето си. Единственото, което прави, е да се подлага на лицев масаж. Иначе разчита само на естествената си красота.

Бившият модел на Calvin Klein казва, че остаряването със сигурност е приключение. „Приключение е, но не можеш да се върнеш назад. Не искам да се преструвам на нещо, което не съм и никога не съм се срамувала от възрастта си. Искам да остана позитивна във всеки един период от живота си“.

Сега Макдауъл приема годините с отворени обятия. „Мисля, че остаряването е нещо, което или харесваш, или не харесваш. Това е избор“, категорична е актрисата. Допълва, че е радостна от факта, че хората приемат нейното остаряване и смята, че е важно светът да разбере, че всеки един от нас е красив, независимо от възрастта му.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари