IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иман пуска парфюм, вдъхновен от Дейвид Боуи

17 ноември 2021 10 50

Той носи името Love Memoir и напомня за любимите им аромати

БГНЕС/IStockphoto

БГНЕС

Съпругата на покойния изпълнител Дейвид Боуи – Иман, пуска своя първи парфюм. Той неслучайно носи името Love Memoir, защото за създаването му моделът черпи вдъхновение от любовта си към него.

В интервю за списание Vogue, жената на легендарния певец разкрива, че има няколко парфюма, които ползва от години и никога не изневерява на тях. Но скоро ще добави към колекцията си още един, който винаги ще разтуптява сърцето ѝ.

„Ароматът е толкова емоционално нещо, така че когато стана дума за създаването на първия ми, трябваше да е правилен“, разказва Иман.

Парфюмната вода е първият продукт, който звездата пуска. Всяка една съставка в него е свързана с връзката ѝ с Боуи – от тяхното запознанство, до предложението за брак и сватбата. Например етеричното масло от растението ветивер, е онзи пикантен аромат, който тя усеща в деня, в който среща Дейвид. Нотките на бергамот и къпина пък ѝ напомнят за италианската провинция, където са се оженили.

„Флоренция беше в съзнанието ми толкова много по време на процеса на формулиране на аромата, защото залезът в горната част ми напомняше за времето, което прекарахме в Тоскана“, казва Иман. От друга страна, тя никога няма да забрави гледката от апартамента им в северната част на Ню Йорк, който наскоро продаде.

Иман и

БГНЕС

„Това, че съм тук, означаваше, че не мога да избягам от това, което чувствах. Трябваше да седя със скръбта си, да се изправя срещу нея, да премина през нея“, обяснява тя, говорейки за това колко ѝ било трудно да бъде в жилището, в което двамата споделяли толкова хубави мигове. Но в разгара на пандемията решила, че трябва да остане там – насаме със себе си и спомените. И може би точно тогава ѝ хрумнала идеята за парфюма.

Иман споделя още, че самата опаковка на парфюма е с рисунка на любимите ѝ залези с Дейвид Боуи, която тя е нарисувала. На нея има и отпечатък на роза, за да напомня за британските корени на съпруга ѝ.

„Знаете ли, той винаги е искал да се върне в Англия“, добавя тя.

„Моите любовни мемоари оживяват, защото аз живея“, казва още 66-годишната Иман, представяйки парфюма си в своя Instagram.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари