IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шарън Стоун към феновете си: Молете се за мама

25 ноември 2021 10 50

Дороти Стоун е получила пореден инсулт

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шарън Стоун се обърна към феновете си с важна молба.

Преди няколко дни 63-годишната актриса използва социалните мрежи, за да разкрие, че майка ѝ – Дороти Стоун – е получила остър инсулт и има нужда от молитвите на всички. „Кажете една молитва за Дороти Мери Стоун, моята майка, която претърпя пореден силен инсулт тази вечер“, написа Стоун под снимка, на която майка ѝ се усмихва към камерата. Приликата между двете е невероятна и веднага беше посочена от феновете.

Според Националния център за биотехнологична информация на Националните институти по здравеопазване, острите инсулти се категоризират като исхемични или хеморагични и възникват, когато притокът на кръв към мозъка е внезапно нарушен, причинявайки незабавно увреждане на мозъчните клетки.

Въпреки че Стоун не разкри колко точно инсулта е получила Дороти досега, тя разкри през 2019 година, че майка ѝ и баба ѝ са се сблъсквали с тежкото състояние през годините. Именно тази семейна история – както и нейният почти фатален инсулт през 2001 година – вдъхновяват Шарън да говори за повече внимание към мозъчните болести, които по-често засягат жените.

„Ето заради това го правя: Майка ми получи инсулт. Баба ми получи инсулт. Аз получих сериозен инсулт, при който мозъкът ми кървеше в продължение на девет дни“, казва актрисата пред Variety. През септември на 2001 година Шарън е приета в болница след инсулт и си взе двугодишна почивка от киното, за да се възстанови. По-късно тя разкри, че пълното ѝ оздравяване е изисквало цели седем години.

„Начинът, по който хората ме третираха, беше ужасен. От другите жени в моя собствен бизнес до съдийката, която ръководеше делото ми за попечителство, не мисля, че някой разбира колко опасен е инсултът за жените и какво им е необходимо, за да се възстановят“, казва Стоун.

Публикацията, в която Шарън моли феновете си да изпратят по някоя добра мисъл към майка ѝ, достигна до много хора, включително и звезди. Дъщерята на Франк Синатра – Нанси, беше една от първите, които поставиха емотиконка на молещи се ръце.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари