IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частен детектив се извини на Хари, че го е ограбил от нормалното му тийнейджърство

25 ноември 2021 08 30

Гавин Бъроуз призна, че е следял бившата приятелка на принца, хакнал е телефона ѝ и е ровил в медицинските ѝ документи

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Частен детектив призна, че е бил част от безпощадна медийна култура, която е ограбила принц Хари от нормалния му живот.

Гавин Бъроуз се извини за предишното си поведение в документалния филм „Принцовете и пресата“, излъчен по BBC. В него се изследва връзката на Хари и Уилям с медиите. Именно там детективът разкрива каква е била работата му и как е попречил на по-малкия син на Даяна да има нормални тийнейджърски години. Той допълва, че медийната култура в началото на новия век е била безпощадна и жестока.

Бъроуз казва, че редакторите са описвали Хари като „новата Даяна“, намеквайки за прилики между него и покойната му майка. В опит да намери по-пикантни истории за принца, детективът е набелязал бившата му приятелка – Челси Деви, с която Хари има взаимоотношения до 2011 година. „Хаквал съм доста гласови съобщения, имаше доста следене на телефона ѝ, на нейните съобщения. Челси често се хвалеше пред приятелите си, когато отиваше на среща с Хари“, казва Гавин пред BBC.

принц Хари

Челси Деви, принц Хари и принц Уилям. Снимка: Getty Images

В допълнение на намирането на бившите приятели на Челси, Бъроуз също призна, че е разглеждал медицинския картон на момичето, включително и това дали е правила аборт, или е страдала от венерически болести. Детективът се извини и заяви, че ужасно съжалява за начина, по който се е държал. „Тогава бях алчен, това беше моят кокаин и живеех във фалшиво състояние на величие“, признава Бъроуз.

Журналистката от The Sunday Times Роя Ника също се появява в документалния филм, споделяйки, че вниманието към приятелките на принц Хари е било твърде тежко за понасяне. „Когато излизаш или смяташ да се омъжиш за член на кралското семейство, вниманието, което получаваш, е задушаващо. Предишните връзки на Хари – с Челси Деви и Кресида Бонас – отчасти не сполучиха, защото нито една от дамите не искаше да получава толкова голямо внимание от медиите“, казва тя.

Ника допълва, че постепенно Хари е започнал да се притеснява дали някога ще намери жената за себе си, защото вече навлизал в 30-те си години, а всички около него вече са били или женени, или сгодени.

принц Хари

Принц Хари и Кресида Бонас. Снимка: Getty Images

Все пак, през 2016 година принцът намира своето щастие в лицето на Меган Маркъл. Двойката се жени две години по-късно, като Челси и Кресида са поканени на сватбата. В момента съпрузите живеят в Калифорния заедно с двете си деца, след като се отказаха от привилегиите и ангажиментите на кралското семейство.

Наскоро Хари проговори за фалшивите новини, които постоянно заливат интернета и създават поле на дезинформация. „Това е глобална хуманитарна криза. Аз, лично, съм страдал от нея и сега я наблюдавам как завладява целия свят. Най-страшното от всичко това е, че не трябва да си онлайн, за да бъдеш засегнат. Важно е да се отбележи, че този проблем не е започнал от социалните мрежи. От ранна възраст разбрах, че стимулите за публикуване не са непременно в съответствие със стимулите за споделяне на истината“, казва принцът.

Меган Маркъл

Снимка: БГНЕС

Втората част от документалния филм „Принцовете и пресата“ ще бъде излъчена на 29 ноември по BBC.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари