IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристина Апългейт на 50: Продължавам да се боря за живота си

30 ноември 2021 15 00

Актрисата страда от множествена склероза

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кристина Апългейт започва нова глава от живота си, след като по-рано през годината разкри, че страда от множествена склероза.

Носителката на „Еми“ отбеляза 50-ия си рожден ден на 25 ноември, като тази година той съвпадна с Деня на благодарността. По този повод Апългейт реши да изпрати окуражително съобщение към близо двата милиона нейни последователи в социалните мрежи.

„Да. Навърших 50 днес. И имам множествена склероза. Трудно е“, пише актрисата. На рождения си ден тя изпрати любов към всички и заяви, че мисли за всеки, който изпитва тъга на празниците по различни причини. „Дано намерим силата да вдигнем главите си. Моята в момента е на възглавницата. Но се опитвам“, довърши Апългейт.

През август звездата сподели в Туитър за болестта си, казвайки че е била диагностицирана с множествена склероза по-рано през годината. „Странно приключение е. Но имам подкрепата на хора, за които знам, че също страдат от това състояние. Труден път е. Но както всички знаем, пътищата продължават. Освен ако някой тъпанар не ги блокира“, написа Кристина.

Откакто сподели за състоянието си, актрисата получава постоянна подкрепа от семейството и известните си приятели. Селма Блеър, с която Апългейт играе в романтичната комедия The Sweetest Thing, предложи своите окуражителни думи. „Винаги ще те обичам. Винаги ще съм тук. Както и нашите деца. Изпращам ти огромно количество любов“, написа Блеър.

Селма Блеър също страда от множествена склероза и често говори за болестта. Наскоро се появи и документалният филм „Представям Селма Блеър“, който Апългейт промотира в Туитър.

Колегата на Кристина – Джеймс Марсдън – пък поздрави актрисата за нейната сила, казвайки пред Entertainment Tonight, че тя е много вдъхновяващ човек. „Това ѝ е в кръвта. Просто е такава. Нищо няма да я повали и ще се бори с всички сили, за да премине през всичко и това ме кара да ѝ се възхищавам като човек“, казва той през септември. Той допълва, че Апългейт ще се справи с всичко, което животът ѝ предложи и няма да му позволи да ѝ попречи на работата и личното щастие.

През август тази година Кристина Апългейт разкри, че се бори с множествената склероза. Тя публикува съобщение в Туитър, в което казва, че диагнозата е била поставена по-рано през 2021 година и обеща, че прави всичко по силите си, за да победи болестта. Актрисата помоли феновете, медиите и папараците да уважат личното ѝ пространство през този труден период.

През годините звездата, добила слава със сериала „Женени с деца“, е имала няколко здравословни проблема. През 2008 година тя е диагностицирана с рак на гърдата, което налага двойна мастектомия, премахване на яйчниците и фалопиевите тръби през 2017 година. Апългейт се подлага на операцията като защитна мярка, тъй като носи в себе си мутация на гена BRCA1, който увеличава риска от рак. През всичко това Кристина се бори и с безсънието.

През 2018 година Апългейт казва, че се чувства отговорна да бъде честна с хората относно здравето си. Според нея, хората с голямо влияние в света трябва да използват всичките си социални платформи, за да показват на феновете си, че са точно като тях – страдат от стрес, депресия, безсъние и имат проблеми у дома. Кристина казва, че по този начин обществото ще се почувства по-добре и няма да приема звездите като някакви свръхчовеци, чийто живот е цветя и рози.

Първоначално тя се е притеснявала да признае за раковата си диагноза, но после решила да се възползва от гласа, който има. „Първоначално не исках да говоря, но трябваше, защото млади жени получават същата диагноза и хората не го разбираха. Не разбираха, че жени под 36 могат да страдат от рак на гърдата и не се подлагаха на прегледи, което увеличава риска“, казва Апългейт пред списание People.

В момента актрисата се бори с множествената склероза у дома, като си е взела почивка от светски събития и професионални ангажименти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари