IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандалът продължава: Чарлз отрича да е питал за цвета на кожата на Арчи

3 декември 2021 12 30

Обвиненията към него бяха направени в нова книга за кралското семейство

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снегът вече падна и това означава само едно – Коледа е съвсем близо. Времето, в което семействата се събират на едно място и забравят за всички проблеми, поне за няколко дни. Празникът е един от най-големите и най-обичаните по целия свят, защото сякаш се създава една магия и едно чувство за обединение и сплотяване.

Коледните празници обаче явно нямат тази сила в британското кралско семейство, тъй като, въпреки наближаването им, скандалите между членовете на двореца продължават.

Преди няколко дни в центъра на вниманието попадна новата книга за кралското семейство – „Братя и съпруги: Личният живот на Уилям, Кейт, Хари и Меган“ от автора Кристофър Андерсън. В нея се цитира източник, който казва, че принц Чарлз е имал разговор с Камила в сутринта, когато Меган и Хари са обявили своя годеж през 2017 година. „Чудя се как ли ще изглеждат децата им?“, казал синът на кралицата. Камила била изненадана от въпроса и отговорила, „Е, сигурна съм, че ще бъдат прекрасни“. Тогава обаче Чарлз попитал, „Искам да кажа, каква мислиш, че ще е кожата на децата им?“.

принц Чарлз

Снимка: БГНЕС

Говорител на принц Чарлз веднага реагира на обвиненията и заяви, че всичко това е измислица и не си струва да се коментира повече. Засега няма отговор от Меган и Хари, които всъщност хвърлиха първоначалните обвинения към член на семейството относно цвета на кожата на Арчи.

По време на интервю пред Today на 29 ноември, авторът Кристофър Андерсън казва, че източниците му са достоверни и не лъжат за изказванията си. „Това, което казвам е, че на сутринта, в която Хари и Меган обявяват годежа си, с много мил тон, принц Чарлз е започнал да размишлява относно цвета на кожата на бъдещите си внуци“, категоричен е писателят. Той допълва, че не е искал да опише Чарлз като расист, а просто да разкрие мислите му в онзи ден. Андерсън споделя, че самият той е дядо и е напълно нормално човек да се интересува от това как ще изглеждат внуците му, когато родителите им са чернокожа американка и червенокос британец.

Всичко започна по време на интервюто на Меган и Хари пред Опра Уинфри, състояло се по-рано през годината. Тогава Маркъл заяви, че член на кралското семейство е имал разговор с Хари докато тя е била бременна с Арчи. Двойката се оттегли от двореца миналата година, след което се премести в Калифорния, където се роди и дъщеря им Лилибет Даяна.

Меган Маркъл,

Снимка: БГНЕС

„В моментите, когато бях бременна, имахме разговор, в който се разбра, че Арчи няма да получи защита, няма да получи титла и се попита за неговия цвят на кожата“, казва Меган. Тя допълва, че цветът на кожата се е обсъждал на няколко пъти, като интересът е бил върху това точно колко чернокожо ще бъде бебето.

По това време Меган и Хари не назоваха човека, който е задал тези въпроси, казвайки че това ще бъде много опустошително за него. „Това е разговор, който никога няма да разкрия. Но по онова време беше много странно. Аз бях шокиран“, казва принцът.

Малко по-късно Опра Уинфри разкрива, че Хари е казал, че нито принц Чарлз, нито кралица Елизабет II са били хората, които са попитали за цвета на кожата на Арчи. След интервюто от Бъкингамският дворец излязоха с официално съобщение от името на кралицата.

Арчи БГНЕС

Снимка: БГНЕС

„Цялото семейство е натъжено да научи в пълни детайли за това колко трудни са били последните години за Хари и Меган. Темите, които бяха обсъждани, особено тази за расата, са притеснителни. Въпреки че някои спомени може да се разминават, всичко е взето много насериозно и ще бъде обсъдено в семейството. Хари, Меган и Арчи винаги ще останат обичани членове на семейството“, се пише в писмото.

След като кралица Елизабет II изпита проблеми със здравето си и трябваше да се откаже от няколко ангажимента, се заговори, че принц Хари може да пристигне във Великобритания за Коледа, за да се види с баба си. Според източници, той иска да прекара празника с Елизабет, защото не знае дали това няма да е последната му възможност.

Хари и

Снимка: Getty Images

Дали това ще се случи и скоро ще видим Хари и Елизабет отново заедно, предстои да разберем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари