IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо се случи „Мегзит“? Принц Хари така и не се разбра с Елизабет Втора

1 декември 2021 09 00

Все по-малко вероятно е херцозите на Съсекс да посрещнат Коледа във Великобритания

Снимка: БГНЕС

Изглежда, че мина цяла вечност, откакто херцогът и херцогинята на Съсекс направиха шокиращото изявление, че се оттеглят като висши кралски особи. Но всъщност тези събития се случиха едва през януари миналата година.

Преди това принц Хари каза, че това трудно решение за двойката е взето заради враждебността на британската преса. В новата книга на Кристофър Андерсен „Братя и съпруги: Частният живот на Уилям, Кейт, Хари и Меган“ обаче се предполага, че може да има друга причина двойката да е поискала да напусне двореца.

Според кралския писател именно Коледа 2019 г. е убедила принц Хари да напусне семейството. Това е така, защото когато Елизабет II държеше традиционната си коледна реч, на масата ѝ, която се виждаше ясно в кадъра, нямаше снимка на херцога и херцогинята на Съсекс, за разлика от образите на херцозите на Кеймбридж.

Това не е пропуск, каза Андерсен и кралицата всъщност помоли асистента да премахне снимката на Хари и Меган, защото са решили да останат в Канада за Коледа. Авторът твърди, че това силно разстроило Хари.

„Според близък приятел на принца, Хари чувствал, че бавно го изхвърлят от семейството. Това беше сигналът, изпратен от кралицата“, каза Кристофър Андерсен.

Все още не е известно какво ще правят принц Хари и Меган Маркъл за Коледа тази година. Поради ситуацията с коронавируса е малко вероятно двойката с две деца да отидат в Сандрингам за празниците, въпреки поканата от кралицата.

Миналата година Елизабет Втора не успя да прекара празниците с близките си и беше изолирана в замъка Уиндзор със съпруга си принц Филип. За първи път от 1988 г. тя не отиде в Сандрингам за празниците.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари