IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йоко Оно почете Джон Ленън 41 години след смъртта му

10 декември 2021 14 40

Тя публикува статистика за насилието с оръжия

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Йоко Оно почете покойния си съпруг Джон Ленън на 41-вата годишнина от смъртта му. Тя сподели стряскаща статистика относно насилието с оръжия в Америка.

88-годишната Оно сподели резултатите в сряда, 8 декември, със своите фенове в социалната мрежа Туитър. „Повече от 1,5 милиона души са били убити от оръжия в Америка след убийството на Джон Ленън на 8 декември 1980 година“, написа тя. Тя също така сподели статистиката, използвайки за фон кървавите очила на Ленън, които той е носил в деня на убийството си, случило се в Ню Йорк.

Музикантката, която се омъжи за Джон през март 1969 година след тригодишна връзка, често публикува подобни статистики навръх годишнината от смъртта на съпруга си. За съжаление, числата се увеличават, като насилието с оръжия в Америка продължава да расте. Въпреки че Оно не посочва източника си на информация, според Центъра за превенция и контрол на болестите, около 1,3 млн. души са починали от огнестрелни оръжия между 1981 и 2019 година.

Джон Ленън беше на 40 години, когато е застигнат и убит от Марк Дейвид Чапман, който получава автограф от фронтмена на Бийтълс малко по-рано същия ден. Убиецът купува пистолета си три месеца преди стрелбата, след което пътува от Хавай до Ню Йорк, за да изпълни мисията си. През 2020 година му е отказана молбата за освобождаване за единадесети път. Години след смъртта си Ленън се сдобива с легендарен статут в музикалната индустрия и често е споменаван от семейството, приятелите и колегите си.

Ринго Стар беше един от хората, които отдадоха почит на Джон на 8 декември. Той сподели черно-бяла снимка, на която е заснет заедно с колегата си по време на участие на Бийтълс. „Любов и мир, приятелю“, написа барабанистът, добавяйки серия от емотиконки.

На 9 октомври Оно сподели снимка на Джон и сина им Шон, отбелязвайки рождения ден и на двамата. „Честит рожден ден, Джон! Честит рожден ден, Шон! Обичам те! Йоко“, написа тя под кадъра, на който се вижда как двамата ѝ любими мъже духат свещички върху торта.

Групата Бийтълс и връзката между членовете ѝ отново попаднаха в полезрението на феновете, след като се появи филмът The Beatles: Get Back, в който се разказва за създаването на последния албум на бандата Let It Be. Йоко Оно също участва в документалния проект, като я виждаме често да седи до Джон Ленън и понякога да пее с него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари