IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джоан Роулинг отново провокира в социалните мрежи

16 декември 2021 15 00

Писателката с интересен пост в Twitter

Снимка: БГНЕС

Дж. К. Роулинг продължава да провокира с постове в социалните мрежи. Авторката на романите за Хари Потър написа в социалните мрежи.
„Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила“, сподели Роулинг популярния цитат от „1984“ на Оруел, като добави от себе си: „Индивидът с пенис, който те изнасили, е жена“.

Първите три изречения са взети от романа на Оруел „1984“, а последното е по повод решението на шотландската полиция да регистрира престъпленията, включително изнасилванията, извършени от мъже като извършени от жени, ако извършителят заяви, че се самоопределя като жена, дори и да не е променил официално пола си.

Сред основните въпроси, които се дискутират е също дали трансжените – родени като мъже да бъдат в мъжки затвори. Там доводът е, че може да бъдат насилвани от останалите мъже. В същото време те могат да упражняват насилие върху жените, ако излежават присъдите си в женски затвор.

Писателката е доста критикувана по повод изказванията си дори и от звездите, влезли в образите на героите от нейните романи.
Роулинг неведнъж е споделяла, че заради разбиранията си е получавала смъртни заплахи. Заради мнението си писателката дори бе принудена да върне наградата си Ripple of Hope“, която ѝ беше връчена от организацията за човешки права, основана от Робърт Кенеди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари