IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скрит талант: Кейт Мидълтън изненада всички с уменията си по пиано

29 декември 2021 12 30

Херцогинята се качи на сцената по време на събитието „Коледни песни: Заедно на Коледа“

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Изпълнение, достойно за короната!

Кейт Мидълтън изправи всички на крака по време на телевизионното събитие „Коледни песни: Заедно на Коледа“, което се излъчи точно на Бъдни вечер. Тогава херцогинята на Кеймбридж се присъедини към шотландския певец Том Уокър за изпълнение на песента му „За тези, които не са тук“.

По време на събитието, което се състоя в Уесминстърското абатство и беше показано по телевизия ITV, Кейт впечатли всички със скрития си талант, показвайки уменията си по пиано. Тя изсвири няколко ноти докато Уокър пееше песента и свиреше на китара. Това е първият път, в който Мидълтън се качва на сцената за подобно изпълнение. И докато тя беше доста скромна относно таланта си, то Том Уокър не пропусна да я поздрави и да я похвали.

„Без съмнение това беше незабравимо преживяване. Смятам, че тя се справи чудесно. Не е лесно да седнеш пред пианото с няколко други музиканти, с които досега не си свирил и да те записват камери, но тя се справи брилянтно“, каза Уокър пред ITV. Той допълни, че не е знаел за таланта на Кейт, но все пак в миналото е обсъждал с нея възможността някога да свирят заедно.

Двамата се срещат на благотворително събитие, където говорят за общо изпълнение. Преди коледния концерт те правят цели девет репетиции на песента, като, според Уокър, накрая Кейт е направила най-доброто си изпълнение. „След това я нямаше за няколко дни, но през това време се упражняваше вкъщи. Най-накрая стигнахме до концерта и тя се справи чудесно“, категоричен е 30-годишният музикант.

Том казва, че херцогинята е топъл, мил и любящ човек, като е благодарила на всички, с които е била на сцената. „Половината от нас не можеха да повярват, че това се случва. Трябваше да се ощипем, за да разберем, че не сънуваме. Със сигурност няма скоро да забравя това изживяване“, споделя още Уокър.

След изпълнението Кейт говори малко повече за специалния концерт, направен в чест на всички, които продължават да се борят с пандемията от коронавирус. „Всичко това беше в чест на волята, любовта, емпатията и съчувствието, които помогнаха на хората да превъзмогнат тези тежки времена“, написа тя в социалните мрежи. Допълва, че по време на пандемията по целия свят хората са преминали през много тежки моменти, загуба на близък човек, огромно напрежение, както и социално и емоционално разделение.

„Но, предполагам, че чрез това разделение научихме колко много се нуждаем един от друг и как жестовете на любов и милосърдие могат да донесат облекчение и утеха в трудни времена“, завърши херцогинята в Instagram.

Кога Кейт започва да свири на пиано?

Веднага след изпълнението на Мидълтън, излъчено на Бъдни вечер, много от феновете ѝ си задаваха един и същи въпрос – „Кога тя се е научила да свири на пиано?“. Заедно с отглеждането на три деца, множеството ангажименти като член на кралското семейство, фотографските ѝ изложби и патронажа на няколко организации, Кейт все пак е намерила време да се отдаде на нещо странично, което да развие още едно нейно качество.

Според кралски източник, идеята херцогинята да се качи на сцената заедно с Том Уокър, е дошла от самата Кейт, която се е научила да свири на пиано още като дете и е намирала утеха в това си начинание по време на пандемията.

„Музиката беше много важна за херцогинята по време на изолацията. Тя много добре знае как музиката може да сближава хората, особено в тежки времена. Поради тези причини тя беше съгласна да се присъедини към Том за неговото изпълнение“, споделя източникът пред списание People.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Учителят на Кейт – Даниел Николс, разкрива пред Evening Standard какво е било да обучава бъдещата кралица на Великобритания през 90-те години, когато тя е свирила от 10- до 13-годишна възраст. „Тя беше прекрасна, много мил човек“, казва той. Кейт успява да достигне ниво три в уроците, като най-високото е осем. „Мисля, че никой не вярваше, че тя ще стане професионален музикант, но се справяше добре и винаги правеше това, което ѝ се казваше“, продължава Даниел.

Николс пише собствени песни и дори изпраща няколко на Кейт и Уилям преди сватбата им през 2011 година. Това е бил неговият сватбен подарък.

Според Classic FM, Мидълтън е учила още флейта и пеене, достигайки до ниво пет и на двете. Във видео, което обикаля из социалните мрежи, херцогинята показва своите умения в пеенето по време на училищната пиеса My Fair Lady. Тогава Кейт е на 11 години, играе Елиза Дулитъл и пее песента Wouldn't Be Lovely?.

Съпругата на принц Уилям обаче не е единственият представител на кралското семейство, който притежава музикален талант. Кралица Елизабет също свири на пиано, както и принцеса Даяна. Принц Чарлз е изучавал няколко инструмента, но уроците по чело му осигуряват място в колежа Trinity Orchestra.

Лейди Габриела Уиндзор, дъщерята на първия братовчед на кралицата, пусна на пазара две свои песни през 2020 година. С тях тя се опита да събере средства за фондацията Playing for Change. През май 2019 година, по време на сватбата си, Габриела дори изпълнява една от песните си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари