IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бети Уайт на прага на 100-ия си рожден ден: Да бъдеш оптимист е ключът към дълголетието

30 декември 2021 09 00

Актрисата ще навърши един век на 17 януари

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Бети Уайт се подготвя да посрещне един от най-важните си рождени дни. На 17 януари 2022 година легендарната актриса ще навърши 100 години!

Това ѝ постижение ѝ осигури корица на списание People, както и специално интервю, в което тя разкрива как се чувства на прага на 100-те години и каква е тайната за дълголетието. „Голяма късметлийка съм да съм в такова цветущо здраве и да се чувствам толкова добре на тези години. Прекрасно е“, казва актрисата пред People.

Според Уайт, да бъдеш роден оптимист е ключът към дълголетието и младежкия дух. „Това съм го наследила от мама и никога не съм го променяла. Винаги намирам позитивното във всяка ситуация“, категорична е актрисата. Шегува се, че диетата ѝ се състои във всичко друго, но не и във включването на зелении. Според нея, това дава резултат.

Бети Уайт

Снимка: Getty Images

Бети Уайт има забележителна кариера в Холивуд. Тя прави незабравими роли в „Златни момичета“ и в шоуто на Мери Тайлър Мур. Малко по-късно актрисата се появява в „Жега в Кливланд“ и филма „Предложението“, където си партнира с Райън Рейнолдс и Сандра Бълок.

В днешно време тя се наслаждава на спокойния си живот в Лос Анджелис, решавайки кръстословици и играейки карти. Уайт обича да гледа документални филми за животни, предаването Jeopardy!, както и различни спортове, но набляга най-много на голфа. Уайт, която от дълго време е защитник на животните, подкрепя организации като Wildlife Learning Center, Monterey Bay Aquarium и Actors and Others for Animals.

Нейното наследство в Холивуд продължава да е едно от най-влиятелните. Като част от историята ѝ в People, приятели и колеги на актрисата споделят какво е да работиш с нея на снимачната площадка.

Бети Уайт

Бети Уайт отбелязва 93-ия си рожден ден на снимачната площадка на „Жега в Кливланд“. Снимка: Getty Images

„Тя идваше в моето шоу и ако имаше забавна сцена с много малка доза хумор, тя я превръщаше в истинска забава. Добавяше и леко намигване, за да покаже на зрителите, че си мисли за нещо сексуално. Тя не е комик, не е разказвач на вицове. Но има талант, чрез който те кара да се смееш неконтролируемо“, казва актрисата Керъл Барнет пред People.

Колегите на Уайт от „Предложението“ – Райън Рейнолдс, Сандра Бълок и Мери Стийнбъргън – също могат да кажат само мили думи за нея.

„Уцелването на точния момент никога не е лесно в комедиите, защото трябва да се съобразяваш и с другите хора и техните шеги. Бети обаче се справяше чудесно и правеше всичко да изглежда много лесно. Останалите просто мълчахме и се молехме да не ни изрежат от сцената“, казва Бълок. Тя се надява Бети да отпразнува рождения си ден по същия начин, по който живее целия си живот – с хумор, милосърдие и водка с лед, вдигайки тост за невероятния си талант, който оставя всички други актьори далеч назад.

Райън Рейнолдс признава, че е фен на Бети Уайт откакто се помни. „Чух, че сценариите на „Златни момичета“ са били само 35 страници, в което има смисъл, защото много от шегите идват от самата Бети, която просто се взира в колежките си по определен начин“, казва актьорът.

Бети Уайт

Снимка: Getty Images

Мери Стийнбъргън пък споделя, че Уайт е един от хората, които внасят светлина в света. Съпругът ѝ Тед Дансън, който работи с актрисата в различни организации за спасяването на океаните, казва, че е взимал уроци от Бети за това как да живее по-пълноценно. „Не само, че тя е забавен и оптимистичен човек. Тя се събужда всеки ден и решава да бъде такава и да води такъв начин на живот. Мисля, че води един много значим живот“, казва Дансън.

„Бети води щастлив живот. Тя първо мисли за другите и остава позитивна независимо от случващото се около нея. Дори когато я бия на любимата ѝ игра, тя отново е усмихната“, шегува се приятелят ѝ Джеф Уитджас.

Бети Уайт

Снимка: Getty Images

Бети Уайт ще навърши 100 години на 17 януари!

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари