IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс с дарение към семейство, загубило детето си

7 януари 2022 08 30

Уелският футболист Джордан Дейвис и приятелката му Келси губят бебето си след раждането

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс за пореден път доказаха, че мислят за околните и искат да им помогнат по всякакъв възможен начин.

Двамата съпрузи са направили дарение от 13 хиляди долара към семейството на уелския футболист Джордан Дейвис, след като синът му се ражда мъртъв. Заедно с друга двойка, Райън и Блейк са изпратили парите към фондация, основана от играча и неговата приятелка Келси Едуардс, които обявиха, че синът им Артур Андрю Дейвис е починал още при раждането.

Джордан е футболист на отбора Рексъм, който е собственост на Рейнолдс и приятеля му Роб Макелхени. Именно той и съпругата му Кейтлин Олсън се присъединяват към дарението на Райън и Блейк. Единственото съобщение, което придружава изпратените пари, гласи „Роб, Кейтлин, Райън и Блейк за Артур“. Засега това е най-голямото дарение към фондацията.

Кейси Едуардс създава страница за събиране на средства в чест на великобританската фондация Sands (Stillbirth & Neonatal Death Society). Според двойката, именно нейният екип им е помогнал да се справи със смъртта на сина си. Уебсайтът на организацията гласи, че работата им е насочена към помощ на всеки, който е бил засегнат от смъртта на бебе.

В средата на декември Едуардс и Дейвис обявиха трагичната новина, че синът им е бил роден мъртъв. „Нашето момче, Артур Андрю Дейвис, се роди заспало на 14 декември 2021 година. Подкрепата, която получихме по това време беше невероятна. Апартамент в болница Wrexham Maelor е създаден специално за опечалени семейства и е финансиран от Sands UK“, пише двойката в страницата за дарения.

Допълват, че апартаментът се намира далеч от родилното и предлага кухня, хол, спалня и баня, в опит да направи ситуацията малко по-поносима. „Акушерките осигуряват грижи на точен час и се уверяват, че винаги сте добре. Не можеха да се погрижат по-добре за нас“. В изявлението се казва още, че Едуардс и Дейвис са имали малко време насаме със сина си и през целия си престой са били подкрепяни от екипа на болницата.

Едуардс спомена повече за дейността на Sands, като обясни, че организацията работи със здравни професионалисти, които се уверяват, че опечалените семейства и близки получават най-добрата възможна грижа и финансира изследвания, които ще помогнат за намаляването на смъртността на бебета. „Сладки сънища, мое прекрасно момче“, завърши Кейси съобщението си.

Събраната сума вече надвишава 16 хиляди долара, което е в пъти повече от поставената цел на Кейси и Джордан от 1500 долара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари