IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс дариха 200 хиляди долара на NAACP

2 юни 2020 15 00

Организацията се грижи за напредъка на чернокожите хора

Снимка: БГНЕС

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс взимат нещата в свои ръце!

Като отговор на трагедията с чернокожия мъж Джордж Флойд, двойката дари 200 хиляди долара на правния отдел на организацията NAACP, която се грижи за напредъка на хората с различен цвят на кожата по целия свят. Двойката използва социалните мрежи, за да сподели за дарението си и да насърчи и други да последват техния пример.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

„Ние никога не сме мислели, че ще трябва да подготвяме децата си за различни правила и закони. Не знаем какво е да изпитваш подобно нещо всеки ден. Не можем да си представим гнева и страха, които изпитвате. Срамуваме се, че досега сме били толкова невежи относно расовата дискриминация в нашата система“, пишат звездите.

Те добавят, че искат да научат децата си, че трябва да уважават всеки един човек, независимо от цвета на кожата, расата, сексуалната ориентация или културата му. Лайвли и Рейнолдс обещаха на феновете си, че ще говорят с наследниците си и относно расовата дискриминация и за всичко, което се случва в САЩ. 

„Искаме да отгледаме децата си така, че те никога да не стават част от расовата дискриминация и винаги ще бъдат от онези, които защитават, а не от тези, които причиняват болка“, завършват съпрузите и казват, че по този начин искат да почетат паметта на всички чернокожи мъже и жени, които са били убити само заради цвета на кожата си.

Освен че дариха 200 хиляди долара, Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли обещаха да гласуват за кандидати, които обещават да защитават правата на всеки гражданин в САЩ. Актьорите насърчиха феновете си да последват примера им и да подкрепят различни организации, да подписват петиции и да се свържат с местните си представители, за да се запознаят с расовия проблем.

Името на Джордж Флойд стана популярно, след като в социалните мрежи се появи клип, в който се вижда как полицай го притиска към земята с коляно върху главата му. Чернокожият мъж е бил арестуван за плащане с фалшиви банкноти, не се е съпротивлявал при ареста и молел за помощ, казвайки че не може да диша. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by geroge Floyd (@george.___.floyd) on

Полицаят обаче не отмества коляното си и придържа арестанта към земята в продължение на 8 минути. Накрая Джордж Флойд умира, а аутопсията показва, че причина за смъртта е задушаване в следствие на притискането. Около полицая й Флойд е имало още трима служители на реда, които не са помогнали. Всички те са задържани, а главният виновник за смъртта на мъжа е в ареста с две –обвинения умишлено убийство и убийство по особено жесток начин.

В отговор на смъртта на Джордж Флойд в САЩ започнаха масови протести, които в някои части на страната се превърнаха в истински бунтове. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари