IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Защо не можете да се влюбите?

12 януари 2022 17 30

Овенът не иска да загуби независимостта си, Лъвът е прекалено придирчив...

Istock

Istock

Любовта е вълшебно чувство. Това е мечтата да намериш човека, с когото да споделиш щастието и живота си, с надеждата за щастлив край на приказката. Но намирането на тази истинска любов е трудно, а става почти невъзможно, ако се страхувате да опитвате отново и отново. Предпазливостта ви към търсенето на любовта може да е продиктувана от няколко причини. Астрологията също може да ви помогне да разберете какво ви принуждава да не смеете да направите крачка напред към откриването на правилния човек.

Ето и какви са основните причини, заради които всеки един зодиакален знак може да се страхува да се влюби:

Овен

Вие цените своите независимост и лично пространство твърде много. Толкова много, че може да свикнете да си живеете добре и без партньор, но пък няма да разберете какво губите. Във вас може да има един спотаен страх, че любовта ще ви отнеме свободата и затова да не смеете да допуснете друг човек в своя най-интимен свят. Дори да имате връзки, те няма да се задълбочат, ако криете от партньора си истинската си същност.

Телец

Вие обичате удобствата, имате големи изисквания към човека до себе си, а освен това не обичате промяната. Именно отказът ви да излезете от зоната си на комфорт е това, което ви спира да потърсите любовта. Вие обожавате идеята за това да имате любим човек, но някак не умеете да разчитате на никого освен на себе си. Затова, дори да срещнете подходящ партньор, вие може да се опитате да го отблъснете, защото той иска да внесе промени в живота ви, а това да ви създаде неудобства.

Близнаци

Близнаците са най-непредсказуемата зодия. Мисълта на тези хора постоянно се движи от една тема към друга. И така, същото се случва и в любовния им живот. Те си мислят, че когато се влюбят, ще почувстват нещо вълшебно и никога повече няма да пожелаят друг партньор. Да, обаче рядко става така. Близнаците не могат да живеят със затворени възможности – те просто обичат да имат избор, а това ги кара да се страхуват от сериозно обвързване.

Рак

Вие сте свръхчувствителни и емоционални и именно това е причината, която се крие зад страха ви да се влюбите. Притеснявате се, че ако се обвържете сериозно, ще излеете сърцето си на човека, когото обичате, но не знаете дали ще получите същото в замяна. Може би в миналото си сте правили нездравословни компромиси в името на връзката и сте си изпатили. Затова сега ви е страх да се отворите отново пред нов човек, който може пак да се окаже ненадежден.

Лъв

Вие обичате идеята да сте влюбени, но ставате изключително придирчиви, когато сте във връзка и имате твърде високи очаквания към половинката си. Това понякога е добре, но често е пречка в откриването на правилния човек. Вие се страхувате, че новият ви партньор няма да задоволи емоционалните ви нужди (както се е случвало в миналото) и знаете, че това ще ви накара да го разлюбите бързо. Затова сте малко демотивирани по отношение на ново влюбване.

Дева

Девите често си създават имидж, който не отговаря на реалната им същност. Просто те искат да изглеждат перфектни в очите на другите, но това по-скоро отблъсква потенциалните им ухажори. Освен това те винаги се стремят към ред и дисциплина, а това често привлича към тях техните противоположности – хора, които нямат сили да подредят живота си в нито една сфера. Затова Девите си имат един вътрешен страх, че и следващото им емоционално обвързване ще бъде с грешния човек.

Везни

За разлика от другите, Везните не се страхуват от нов емоционален ангажимент, нито пък се плашат да дават любовни обещания. Те искрено вярват в съществуването на истинската любов. Но вътрешната им нерешителност и притеснението им да не си останат сами ги тласкат към случайни романтични заигравки, обикновено с не особено подходящи партньори. Тоест, Везните са влюбчиви, но аферите им рядко и трудно прерастват в нещо по-сериозно и задълбочено.

Скорпион

Колкото и да искате да изпитате и изживеете истинската, голямата любов, вие имате огромен вътрешен страх от нея, който ви пречи най-много в това да я откриете. Вие имате много мнителна природа и се плашите по-скоро от евентуално предателство или изневяра от страна на бъдещата си половинка. Затова ви е трудно да се отпуснете и да се настроите за търсене на нова любов. Това важи с още по-голяма сила за вас, ако в миналото са ви разбивали сърцето.

Стрелец

Вие сте енергични, забавни и любопитни, а освен това имате ненаситна жажда за приключения. Въпреки че любовта е нещо, което търсите, вие мразите ограниченията, а ви се струва, че сериозната връзка води точно до такива. Пък и вие не обичате рутината, което също ви кара да бягате от по-сериозно романтично обвързване, защото вътрешно сте убедени, че след етапа на медения месец, нещата във връзката ще станат доста по-скучни и монотонни.

Козирог

Вие сте отговорни, целенасочени и дисциплинирани, но се страхувате от любовта, защото идеята за нея просто ви изглежда безразсъдна и непредсказуема. Така че, преди да се влюбите окончателно, вие искате да сте сигурни в намеренията си към този човек, а също така и в неговите/нейните чувства към вас. Затова понякога твърде дълго проточвате етапа на ухажването и на другия човек му дотяга от вашата нерешителност или я тълкува като липса на интерес.

Водолей

Водолеите също като Стрелците обичат свободата си и ценят собствената си компания. За разлика от много други зодии, когато не са обвързани, Водолеите не се чувстват самотни, нито пък им е скучно. Именно за това те се страхуват любовта да не се появи в живота им неочаквано и всичко „да се преобърне нагоре с краката“. Водолеят се радва на личното си пространство повече от всеки друг, а започването на сериозна връзка му носи усещане за бъдещи ограничения.

Риби

Истинските Риби се страхуват да не би да се влюбят само и единствено по една причина – да не би обектът на чувствата им да се възползва от тяхната безкористна природа. Рибите имат опасението, че бъдещият им партньор може да се опита да ги използва – нещо, което им се е случвало и в миналото. Те си знаят, че са твърде добри, покорни и услужливи и не могат да казват „не“, което често ги поставя в неравностойно положение във връзката – да дават повече, отколкото получават.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

... ( преди 2 години )
ne e viarno , 4e se strahuvam da ne si zagubia nezavisimostta. ne e viarno 4e ideiata za 4uvstva mi se struva bezrazsudna .....iskam ot cialata si du6a liubim 4ovek , no ne koi da e . obojavam i obi4am samo goliam liubim bliznak.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар