IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям и Кейт Мидълтън с първа поява за годината

20 януари 2022 18 00

Двамата обединиха сили, за да почетат една от най-важните каузи на Кейт

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Почивката за Кейт Мидълтън и принц Уилям достигна своя край, като двамата се завърнаха към кралските си задължения на 19 януари.

За първата си поява през 2022 година херцозите на Кеймбридж решиха да насочат общественото внимание към една от най-важните им каузи, която е свързана с децата. Двойката се насочи към музея Foundling който разказва историята на първата благотворителна организация за деца, основана през 18 век. Foundling Hospital е създадена през 1739 година и първоначално е служела за дом, в който са били настанявани изоставени деца. В момента Кейт е патрон на музея.

За специалния повод Мидълтън избра едноцветна синя визия, състояща се от поло, панталони и токчета в тъмносин цвят. Кралската особа, която често е описвана и като модна икона, допълни стила си с красиво светлосиньо палто и сребърни обеци. Дори предпазната маска на Кейт имаше по себе си сини детайли.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям се съчета със съпругата си, носейки тъмносин пуловер върху риза, тъмносини панталони и сако от същия цвят.

Малко след пристигането си в музея в централен Лондон, двойката се присъедини към дискусия с няколко експерти от сектора, за да говорят за разширяването на приемната грижа за деца във Великобритания, както и пред какви рискове са изправени младежите, които напускат сиропиталищата – като работоспособност, дом, психично здраве и пристрастявания – както и какво може да се направи, за да се атакуват тези проблеми.

Кейт е отделила огромна час от кралските си задължения на ранното детско развитие. Отбелязвайки че много от най-трудните социални предизвикателства се коренят в основните детски години, тя се е фокусирала върху това да подобри живота на младежите, които встъпват в зрелия живот.

По време на посещението си Кейт и Уилям се присъединиха към група, която правеше упражнение по сближаване, в което трябваше да рисуват картини на пода. В един момент херцогинята се обърна към съпруга си и попита „Това аз ли съм?“, на което той шеговито отговори „Да, това си ти“.

Двамата също така разговаряха с тези, които са били част от системата по осиновяване. Един от тях е поетът Лим Сисай, който е помогнал за проекта Hold Still на Кейт. В него се показва животът по време на пандемията във Великобритания. Сисай също така говори и по време на коледния концерт през декември в Уестминстърското абатство, който беше организиран от Мидълтън. Книгата му My Name is Why разказва за историята му в системата за приемна грижа.

Кейт и

Снимка: БГНЕС

Една от основните активности в музея е да използва работата на художници, писатели и музиканти за разработване на учебни програми, особено за маргинализирани и уязвими млади хора. Това е в съответствие с интереса на Кейт към арттерапията, която се използва в някои от благотворителните организации и организации за психично здраве, които тя подкрепя в по-широката си обществена работа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари