IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Честит рожден ден, Кейт Мидълтън!

10 януари 2022 16 30

Прекрасни портрети и пожелания от кралското семейство

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

На девети януари Кейт Мидълтън навърши 40 години в кралски стил!

Херцогинята на Кеймбридж, която цяла Великобритания очаква да стане кралица, отбеляза важния си юбилей чрез публикуването на три нови свои портрета. Снимките са заснети през ноември в Кралски ботанически градини в Лондон от фотографа Паоло Роверси и наистина показват, че Кейт е готова за голямата си роля на монарх на Великобритания.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

В черно-белия портрет Мидълтън внася винтидж атмосфера в елегантна рокля от шифон. Традиционната ѝ поза в страничен профил показва диамантени и перлени обеци, които принадлежаха на принцеса Даяна. На преден план се вижда и годежният пръстен със сапфир на херцогинята, който също е наследен от покойната ѝ свекърва. Вместо стандартната права коса, този път рожденичката избра по-изискани къдрици.

На втората снимка Кейт вече е в целия си цветен блясък. Тя е облякла червена рокля с едно рамо на Alexander McQueen и се усмихва директно към камерата. Този път обеците ѝ са от личната колекция на кралица Елизабет.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Третият кадър показва Мидълтън в малко по-близък план, като роклята ѝ отново е с едно рамо, но цветът е бял. Докато в другите снимки фокусът е върху цялото тяло на херцогинята, тук фотографът Паоло Роверси иска да покаже само сияещото лице на рожденичката. Косата ѝ отново е на къдрици и е заметната на една страна. Обеците на Даяна се връщат във визията.

Портретите ще бъдат включени в перманентната колекция на Националната портретна галерия, на която Кейт е патрон. Тя ще отвори отново врати през 2023 година, а фотографиите ще бъдат част и от проекта Coming Home – национална инициатива, през която портрети на известни личности ще бъдат изпращани на места, с които те са свързани.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Новите снимки на херцогинята ще бъдат показани през 2022 година на три различни места, които значат много за нея – Бъркшър, Сейт Андрюс и Ангълси.

Кейт израства в Бъкълбъри, Бъркшър и често се връща там, за да прекара време с родителите си Карол и Майкъл Мидълтън, които все още живеят в тихото селце.

Сейнт Андрюс е важно място както за Мидълтън, така и за съпруга ѝ принц Уилям. Двамата се запознават именно в Университета на Сейнт Андрюс през далечната 2002 година.

Що се отнася за Ангълси, това е мястото, където двойката живее след кралската си сватба през 2011 година. Уилям и Кейт наемат отдалечена вила в Ангълси, Уелс, като мястото е познато за принца, който тренира наблизо, когато е част от Кралските военни сили. След това двамата се местят в замъка Кенсингтън заедно със сина си принц Джордж. По време на зимен фестивал в Ангълси през 2013 година, Уилям казва, че островът е бил първият дом на семейството му и винаги ще носи специално значение за всеки един член.

Портретите на Кейт са един от малкото пъти, в който херцогинята застава пред камерата на личен фотограф. По-скоро тя е тази, която снима и често публикува кадри на децата си принц Джордж, принц Луи и принцеса Шарлот. Наскоро, по случай Коледа, кралското семейство сподели непоказван фотос от пътуването си към премиерата на филма „Смъртта може да почака“.

Рожденият ден на бъдещата кралица беше прекаран скромно заради повишаващите се случаи на коронавирус във Великобритания. Това е вторият път, в който Кейт празнува по време на пандемия. Миналата година тя направи чаено парти с децата и съпруга си в дома им в Норфолк.

Що се отнася до подготовката ѝ за кралица, източник казва, че Мидълтън е готова за трудната задача. Тя все по-често замества Елизабет II по време на официални събития, след като лекари препоръчаха повече почивка на действащия монарх. Наскоро Кейт организира първия си коледен концерт и показа уменията си на пиано. Събитието в Уестминстърското абатство беше в чест на невероятната работа, която е свършена от човек или организация по време на пандемията във Великобритания.

Пожелания от кралското семейство

Освен официалните портрети Кейт беше засипана и със специални пожелания от близките си. В социалните мрежи членовете на кралското семейство я поздравиха за юбилея, споделяйки общи снимки.

„Пожелаваме на херцогинята на Кеймбридж много щастлив 40-и рожден ден!“, написаха в официалния профил на кралското семейство в Instagram. Заедно с пожеланието бяха публикувани няколко снимки, на които Кейт е заедно с кралица Елизабет, принц Уилям и херцогиня Камила.

Същевременно принц Чарлз и Камила също използваха социалната мрежа Instagram, за да поздравят рожденичката. „Пожелаваме на херцогинята на Кеймбридж много весел 40-и рожден ден днес“, гласеше описанието под снимки с принц Чарлз, Камила и един близък кадър на Кейт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари