IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочаквано съперничество: Какви титли ще получат Кейт Мидълтън и херцогиня Камила след управлението на кралицата?

14 януари 2022 08 30

Въпросът за разпределението на отговорностите стана остър на фона на влошаващото се здраве на Елизабет II

Снимка: БГНЕС

След като състоянието на 95-годишната кралица на Великобритания Елизабет II се влоши в края на миналата година, обществото все повече започна да мисли за бъдещето на монархията.

Има много дебати сред кралските експерти какви титли ще бъдат присъдени на Кейт Мидълтън и Камила Паркър-Боулс, когато съпрузите им принц Уилям и принц Чарлз станат крале, предава OK Magazine.

В момента Кейт и Уилям носят титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж. Това обаче може да се промени в бъдеще. След коронацията на първия наследник, принц Чарлз, херцогът на Кеймбридж ще приеме титлата принц на Уелс.

Уилям, като наследник на кралския трон, ще премине и в херцогството Корнуол, което сега принадлежи на баща му. Принц Чарлз, от своя страна, ще наследи от кралицата херцогството Ланкастър като управляващ монарх.

Когато принц Уилям стане крал, съпругата му Кейт Мидълтън по традиция ще се нарича съпруга на краля (queen consort). Всички са сигурни, че настоящата херцогиня на Кеймбридж със сигурност ще получи тази титла, което не може да се каже за Камила, херцогиня на Корнуол. Има много дебати за това каква титла ще притежава Паркър Боулс, след като съпругът ѝ принц Чарлз се възкачи на трона.

Камила Паркър-Боулс, която вече е на 74, се омъжи за Чарлз на 9 април 2005 г., 8 години след трагичната смърт на първата съпруга на принца, майката на Уилям и Хари, принцеса Даяна. Тогава Кларънс Хаус обяви, че след като Чарлз стане крал, съпругата му ще бъде удостоена с титлата принцеса-консорт.

Въпреки това през годините се появиха слухове, че Камила все пак може да стане кралицата на съпруга си. На фона на тези разговори синът на херцогинята на Корнуол Том Паркър-Боулс призна, че не знае каква ще бъде титлата на майка му. „Честно казано, не знам дали майка ми ще бъде наречена кралица. Все още не е решено“, каза Том в интервю за Sunday Times миналата година.

Според ноемврийско проучване на YouGov, само 14% от британците смятат, че Камила трябва да получи титлата „кралица“, когато Чарлз стане крал. 42% от анкетираните казват, че тя трябва да се нарича „принцеса съпруга“, а 26% от анкетираните смятат, че тя изобщо не трябва да има никаква титла.

Във всеки случай, в допълнение към новата титла, на съпругата на управляващия монарх ще бъдат поверени и огромен брой кралски задължения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари