IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рок легендата Meat Loaf почина на 74 години

21 януари 2022 14 40

Причината за смъртта на изпълнителя на I'd Do Anything For Love не е обявена

БГНЕС

БГНЕС

Легендарният рок певец Meat Loaf почина, според съобщение, публикувано на официалната му страница във Facebook. Той беше на 74 години. „Сърцата ни са разбити, но трябва да обявим, че несравнимият Meat Loaf почина тази вечер, като съпругата му Дебора беше плътно до него“, се казва в изявлението. „Дъщерите му Пърл и Аманда, както и близките му приятели също бяха до него през последните 24 часа“, е написано още в поста.

Meat Loaf е роден с името Марвин Лий Адей в Далас, Тексас през 1947 г. Той започва да играе и да пее в училищни продукции, а се мести да живее в Лос Анджелис след смъртта на майка си през 1965 г.

След като участва в редица сценични продукции в Ел Ей, включително Hair, Meat Loaf се присъединява към оригиналния актьорски състав от „Шоуто на ужасите на Роки“, изпълняващ ролите на Еди и д-р. Еверет Скот. След успеха на мюзикъла, Meat Loaf е помолен да повтори ролята си на Еди във филмовата адаптация от 1975 г. The Rocky Horror Picture Show, която се превръща в един от най-обичаните култови филми на всички времена.

Големият пробив на Meat Loaf в музиката идва с издаването на дебютния му албум Bat Out of Hell през 1977 г. Албумът е продаден в над 43 милиона копия по целия свят и става 14 пъти платинен от Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка.

Миналата година почина и Джим Стайнман, дългогодишният сътрудник на Meat Loaf и автор на много от песните му. Стайнман написа всички песни на Bat Out of Hell.

Изпълнителят на хитовата балада I'd Do Anything For Love записа общо 11 албума в дългата си кариера като певец, включително две продължения на Bat Out of Hell. Той продаде повече от 80 милиона албума. Музикантът имаше успешна кариера и като актьор, появявайки се във филми като „Боен клуб“ и „Светът на Уейн“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари