IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карди Би добави още милиони към богатството си

28 януари 2022 10 50

Тя успя да спечели дело срещу влогърката Таша Кебе

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Карди Би увеличи богатството си, без дори да влезе в звукозаписното студио или да излезе на сцената.

29-годишната рапърка спечели заведеното от нея дело за клевета срещу влогърката Таша Кебе, срещу която подаде жалба през 2019 година. В понеделник, 24 януари, федералното жури призна ютубърката за отговорна за клевета, нахлуване в личния живот и умишлено причиняване на емоционален стрес. Обезщетението, което Карди получи, е 1,25 милиона долара. Присъдата дойде след двуседмичен процес, който включваше показания и от двете дами.

В делото си, заведено през март 2019 година, Карди обвини Кебе, че е отправяла „злонамерени“ твърдения към нея, като например, че рапърката е проститутка, изневерява на съпруга си, употребява кокаин и се е заразила с херпес и папиломавирус. Носителката на „Грами“ също така казва, че Кебе се е опитала да унищожи кариерата ѝ, като умишлено е отправила фалшиви твърдения по неин адрес.

Карди казва пред съда, че „унизителните и агресивни“ твърдения са започнали около април през 2018 година, когато Кебе споделила видеоклип в своя канал в YouTube. В него тя споделя пред феновете си, че бременността на Карди с дъщеря ѝ Кълчър може да доведе до раждане на дете със специални нужди. За щастие, детето е напълно здраво и вече е на три години.

На 13 януари Карди свидетелства, че е била изключително депресирана и дори е имала самоубийствени мисли заради предполагаемите фалшиви твърдения на Кебе. Пред съда тя допълва, че се е чувствала безпомощна и не е искала да живее. „Чувствах се победена и депресирана и не исках да спя със съпруга си“, казва още рапърката.

Според показанията на Карди, заради видеото на Кебе, е страдала от ужасна умора, загубила е тегло, имала е мигрена и тревожност. Клиповете, качени през 2018 и 2019 година, са гледани от милиони зрители, което още повече притеснявало рапърката. „Само зъл човек може да направи подобна глупост“, казва изпълнителката пред съдията.

Кебе отрича всички обвинения и се опита да заведе собствено дело срещу Карди за нападение и умишлено причиняване на емоционален стрес. Тя твърди, че рапърката е започнала публично да я коментира в интернет пространството, което довело до заплахи към Кебе. Съдията обаче отхвърли иска на влогърката.„Кебе не е предоставила никакви доказателства, че е била заплашвана от Карди Би“, казва той в своето становище.

Засега Карди не е коментирала резултата от делото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари