IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон Пен: Само страхливите мъже носят поли

2 февруари 2022 10 30

Актьорът с остър коментар относно феминизма в Холивуд

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Шон Пен разкри мнението си относно половете и нарастващата тенденция границата между мъже и жени да се размива.

В интервю за британския вестник iNews 61-годишният актьор смята, че в Холивуд все по-често липсва мъжко поведение. Той обясни, че за него мъжете и жените са различни човешки същества и никой не трябва да премахва тази граница между тях.

„Аз съм в клуба, който вярва, че мъжете в американската култура са станали силно феминизирани. Не мисля, че да си груб или да имаш известна безчувственост или неуважение към жените има нещо общо с мъжествеността. Но не мисля, че за да бъдем справедливи към жените, трябва да станем такива“, категоричен е Пен.

Малко по-късно, в интервю за Independent, актьорът отново коментира ситуацията, давайки по-голямо обяснение на думите си. Според него, мъжете не само в Холивуд, но и по целия свят, са станали доста по-феминизирани. „Познавам много силни жени в живота си, които не приемат мъжествеността като знак за потисничество към тях. Мисля, че страхливите гени карат мъжете да сменят дънките с поли“, допълва Шон.

Шон Пен е един от изявените поддръжници на мъжкото поведение, като смята, че мъжествеността трябва да бъде оценявана подобаващо и не трябва да бъде премахвана от света. Една от първите му роли е в затворническата драма „Лоши момчета“ от 1983 година, където да бъдеш най-добрият – независимо дали го постигаш чрез коварство, или насилие – е всичко, което има значение. В скорошната си роля във филма Licorice Pizza на Пол Томас Андерсън Пен играе филмов режисьор, който използва своята власт да предлага роли като средство за примамка на млади жени.

През 2018 година носителят на „Оскар“ беше сред малкото мъже и жени, които се обявиха срещу създаването на движението #MeToo. Тогава той го нарече ситуацията с обвиненията към различни актьори и дейци от Холивуд „твърде черно и бяло“. Според него, фактите относно голяма част от случаите на обвинения в изнасилване и тормоз не са точни.

„Непристойно е да наречеш нещо движение, когато то в действителност е поредица от много индивидуални обвинители, жертви и обвинения, някои от които са неоснователни. Целта на голяма част от движението #MeToo е да раздели мъжете и жените“.

Пен каза, че от жените, с които е разговарял – от всички сфери на живота – е разбрал, че „има здрав разум, който изобщо не е представен в дискусията, която се е провеждала в медиите“. Той казва, че е подозрителен към движение, което се отличава с ярост и дързост. Според него, членовете на #MeToo осъждат всеки, който не е на тяхното мнение и го приравняват към насилник.

Интересното е, че Шон Пен казва всички тези думи пред дъщеря си, която, според думите на Independent, не е коментирала въпроса. Онлайн изданието пише, че 30-годишната Дилън просто се е взирала в пространството и е останала безмълвна.

Шон и Дилън играят заедно във филма Flag Day, като Шон представя своя образ като олицетворение на старите норми за мъжествеността и усещането за привилегированост от страна на белите американци. Историята разказва за отношенията между баща и дъщеря, като той е престъпник, който постоянно се забърква в схеми, а тя се опитва да разбере какво го подтиква да върши всички тези неща.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари