IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рита Морено за Марлон Брандо: Лош човек, що се отнася до жените

4 февруари 2022 18 00

90-годишната актриса сподели, че се е опитала да се самоубие заради бившия си приятел

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Рита Морено споделя, че е опитала да прекрати живота си, след като е била малтретирана от Марлон Брандо.

90-годишната актриса, която е известна с ролята си на Анита в оригиналната версия на „Уестсайдска история“ от 1961 година – твърди, че въпреки вълнуващата ѝ 8-годишна връзка с Марлон Брандо през 50-те години, той е бил лош човек в отношението си към жените. „Като цяло, беше вълнуващо да съм с Марлон. О, Боже мой, беше си вълнуващо. Той беше невероятен в много, много неща, но си беше лош човек“, казва Морено.

Марлон Брандо е една от иконите на Холивуд, превръщайки се в огромна звезда през 50-те и 60-те години. Най-известен е с ролите си в „Кръстникът“ и „На кея“. Умира през 2004 година на 80-годишна възраст. Въпреки огромната му слава и статута му на плейбой, Морено споделя, че актьорът е бил съвсем различен човек у дома. „Той беше лош човек, що се отнася до жените. Бях тотално различен човек тогава. Имах всичките качества на една изтривалка за врата“, казва актрисата.

Рита допълва, че винаги е успявала да хване Брандо в лъжа и затова той толкова много я е обичал. Връзката им обаче не е чак толкова приятно изживяване за самата актриса, като тя дори стига до опит за самоубийство. „Опитах да сложа край на живота си с хапчета в неговата къща. Така се опитах да приключа нещата“.

Говорейки пред Джесика Частейн в поредицата Actors on Actors на Variety, Рита обяснява, че е била объркана, когато е искала да убие „погазената“ версия на себе си. „Не разбирах, че с убиването на тази жалка, тъжна, стъпкана Рита, останалата Рита също щеше да си отиде“, допълва актрисата. За щастие, опитът за самоубийство е бил неуспешен и Морено доживява да постигне най-големите успехи в кариерата си.

Носителката на „Оскар“, която през 1965 година се омъжва за мениджъра си Леонард Гордън и остава с него до смъртта му през 2010 година, разкрива, че Марлон Брандо е искал да се събере с нея след сватбата ѝ. Тогава обаче Морено вече не е заинтересувана от него, защото е създала семейство и дори е имала дете – дъщеря Фернанда.

Семейният статут на Рита обаче не спира желанията на Брандо. „Той беше готов за още един шанс. Аз не исках това. Но той го искаше. Мисля, че тогава вече беше загубил огромна част от себе си. Хубавата част, хубавият Марлон, когото Рита обичаше. Беше много объркано. Много, много объркано“, казва актрисата.

Носителка на т. нар. ЕГОТ („Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“) Морено има впечатляваща кариера като актриса, танцьорка, певица и продуцент, която се простира повече от седем десетилетия, започвайки с дебюта ѝ на Бродуей на 13-годишна възраст.

Актрисата участва както на Бродуей, така и на Уест Енд в Лондон, като междувременно се появява в повече от 40 филма на големия екран и безброй телевизионни шоута. Тя също така е правила изпълнения в десетки местни театри, включително и моноспектакъла „Живот без грим“ в театъра Berkeley Repertory в САЩ.

Наскоро Морено се появи като актриса и продуцент в римейка на „Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг. Филмът направи своята световна премиера през декември миналата година и спечели добри отзиви от публиката и критиците. Следващият проект на актрисата е The Prank, който се очаква да излезе тази година.

Миналата година Рита дебютира и своя документален филм „Рита Морено: Едно момиче, което просто реши да се пробва“ по време на фестивала в Сънданс. Тя също така продължава да се изявява като гост артист със симфонични оркестри, както и да изнася лекции в цяла Америка.

Гилдията на продуцентите на Америка обяви, че Морено ще бъде удостоена с наградата „Стенли Крамър“ за 2022 година. Тя ще получи статуетката на 33-ите годишни награди в събота, 19 март. „Последното нещо, за което съм мечтала на младини, е да бъда почетена при каквито и да е обстоятелства. Това, че Гилдията на продуцентите на Америка избра да ме почете не само за работата ми, но и за принципите, които съм се опитвала да спазвам през целия си живот, е толкова приятно. Развълнувана съм“, каза Морено в изявление.

На осми февруари ще бъдат обявени номинациите на награда „Оскар“. Ако Рита Морено успее да попадне сред претендентите, тя ще бъде най-възрастният номиниран актьор в историята на Академията. Ако пък актрисата спечели, тя ще е и първият актьор, който печели награда за различна роля в римейк на филма, заради който е спечелил първия си „Оскар“.

Рита Морено е първата и все още единствена латиноамериканка, която печели златната статуетка за играта си като Анита в „Уестсайдска история“ през 1961 година. В римейка актрисата влиза в друга роля – тази на Валентина, но все пак може да се бори за „Оскар“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари