IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драмата продължава: Брад Пит съди Анджелина Джоли

18 февруари 2022 15 00

Двамата актьори явно не могат да се разберат

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Драмата между Брад Пит и Анджелина изглежда няма да има край. Двамата актьори, които се разведоха през 2019 година, все още водят няколко дела в съдебната зала, включително и за попечителството над шестте си деца. Засега Джоли е основен попечител, като Брад има право да вижда наследниците си в определени дни и под наблюдението на бившата си съпруга.

Това обаче не е всичко. Анджелина заведе дело и за домашно насилие срещу Пит, като актьорът веднага отхвърли тези обвинения. Актрисата явно се опитва да изгори всички мостове между нея и бившия си съпруг, след като продаде и дела си в семейната винарна на руски олигарх. Този ход обаче никак не се хареса на Пит и в момента той съди Джоли заради него.

Джоли-Пит БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Според TMZ, Брад е завел дело срещу Анджелина за бизнес трансакция, която е извършила с участието на Chateu Miraval - винарната им във Франция, която са закупили като двойка. Преди година Джоли продаде дела си на руския олигарх Юри Шефлер.

В документите, подадени от 58-годишния актьор, се иска съдът да отмени договора, сключен от 46-годишната Джоли, с който тя продава дела си на Шефлер, и да присъди обезщетение на Пит във връзка със сделката. Брад казва пред съда, че той и Анджелина първоначално са закупили винарната през 2008 година за 28,4 милиона долара, като по това време тя е дала 40% от сумата, което се равнява на около 11,36 милиона долара.

Пит отбелязва, че той е вложил много повече работа и финансиране във винарната, за да я направи печеливша и доходоносна, като от 2013 година Джоли въобще не се занимава с бизнеса. Допълва, че бившата му съпруга се е съгласила нито един от двамата да не продава дела си без съгласието на другия.

Брад и

Снимка: БГНЕС

През 2016 година Джоли подава молба за развод, водейки множество съдебни битки, които продължават и през 2022 година на няколко фронта. Миналия юли актрисата обяви пред съда, че смята да продаде дела си във винарната, допълвайки че през септември Пит се е съгласил тя да започне да търси купувач, който актьорът ще трябва да одобри.

Пит обаче казва пред съда, че е научил за продажбата през октомври 2021 година и е бил изправен пред свършен факт. Твърди, че Анджелина не е искала одобрението му, нито пък е коментирала с него детайлите около сделката. Допълва, че участието на Шефлер е пагубно за способността му да управлява ефективно винарната.

Брад Пит

Снимка: Getty Images

Източник, близък до Пит, казва пред TMZ, че Джоли е пренебрегнала правните и етичните си задължения при продажбата на своя дял и правейки това, тя е нарушила правата на единствения човек, който е вложил пари и собствен капитал в успеха на бизнеса. Според него, „тя търси възвръщаемост на инвестиция, която не е направила, и печалби, които не е спечелила“.

Пит и Джоли, които се ожениха през 2014 именно в семейната винарна и се разделиха през 2016 година, са заплетени в съдебни дела по множество въпроси през последните пет години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари