IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За Украйна: Вие дарявате, Блейк и Райън удвояват сумата

28 февруари 2022 14 30

Семейството обещаха, че дарението им може да стигне до 1 милион долара

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс отново показаха на света, че по никакъв начин не крият парите си, а напротив – готови са да ги споделят с нуждаещите се. В този случай семейството иска да помогне на бежанците, които са принудени да напуснат родната си Украйна заради руската инвазия в страната.

Двойката сподели в социалните си профили, че е готова да удвои всяко едно дарение, което е направено в сайта за бежанци на ООН. Актьорите помолиха всичките си последователи да се включат и да помогнат на украинците, които са принудени да бягат заради продължаващия конфликт в страната.

Рейнолдс публикува съобщение в Туитър, в което обеща да удвои даренията до 1 милион долара. Актьорът сподели и публикация от Върховният комисариат на ООН за бежанците, в която беше написано „За 48 часа безброй украинци бяха принудени да избягат от домовете си в съседни страни“. Рейнолдс заяви, че всички тези хора имат нужда от нашата подкрепа и обеща да удвои всяко едно дарение до 1 милион долара. По този начин той се надява повече хора да се включат в инициативата.

Съпругата му Блейк Лайвли сподели подобно съобщение в Instagram, където препубликува снимка от Върховния комисариат на ОНН за бежанците, която показва как дете протяга ръцете си към друг човек, който очаква да го вземе. „Аз и Райън Рейнолдс удвояваме всеки дарен долар до 1 милион“, написа актрисата в описанието. Тя допълни, че ООН помага на повече от 50 000 украинци, които е трябвало да напуснат домовете си в последните 48 часа.

Молбата за дарение от страна на Блейк и Райън идва няколко дни, след като Русия навлезе в територията на Украйна и започна война. В момента сраженията продължават, като те достигнаха до столицата Киев. Агресията на руския президент Владимир Путин беше остро осъдена от света, като на страната бяха наложени редица икономически санкции, а много от страните, включително и България, затвориха въздушното си пространство за руски самолети.

Българският Червен кръст също започна кампания за подпомагане на бежанците от Украйна. Вече се събират материални дарения от първа необходимост. Всеки, който има възможност, може да дари дрехи, обувки, хигиенни материали и храни в областните центрове на Червения кръст. Организацията откри и дарителска сметка, по която могат да бъдат преведени финансови средства.

Ако искате да помогнете, сметката е следната:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
За пострадалите от кризата в Украйна.

Малко по-късно ще бъде открита и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на Българския Червен кръст.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари