IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки войната: Шон Пен е в Украйна за документалния си филм

25 февруари 2022 14 40

Той ще покаже руската инвазия в страната

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шон Пен е в епицентъра на войната в Украйна, за да запечата случващото се в предстоящия си документален филм.

61-годишният актьор беше сниман на пресконференция в Киев, където слушаше властите в Украйна да говорят относно кризата. Официално съобщение от говорител на президента Владимир Зеленски, изпратено до Newsweek, потвърждава визитата на Пен и че причината е снимането на нов филм. Според написаното, актьорът и режисьор ще запечата абсолютно всичко, което се случва в Украйна, за да може да разкаже на света за руската инвазия в страната.

„Шон Пен е сред хората, които подкрепят свободата на Украйна. Нашата страна му е благодарна, че показва такъв кураж и честност. Шон Пен демонстрира смелост, която липсва на много други, включително на някои западни лидери. С повече такива хора – приятели на Украйна, които подкрепят борбата за свобода – по-бързо ще спрем ужасната инвазия на Русия“, завършва писмото.

Списание Variety пише, че документалният филм е продуциран от студио Vice в колаборация с Vice World News и Endeavor Content.

През ноември миналата година Пен беше заснет с предпазна жилетка и каска докато се срещаше с украински войници на първа линия, за да получи повече информация за филма си. Актьорът е открит противник на каквато и да е било война и подкрепя различни хуманитарни организации през годините. През 2020 година излезе документалният филм „Гражданинът Пен“, който показва опитите на Шон да създаде неправителствената организация Community Organized Relief Effort, позната и като CORE, за да помогне след опустошителното земетресение в Хаити през 2010 година. По време на пандемията организацията създаде екипи, които помогнаха с тестването и раздаването на ваксини в островната държава.

По-рано през седмицата Русия започна инвазия в Украйна, като военните сили започнаха да навлизат от север, изток и юг. Атаката продължава, като в много градове се чуват експлозии, като дори е застрашена и столицата Киев. На голяма част от хората е казано да се евакуират. „Изправени сме пред война и ужас. Какво може да бъде по-лошо“, казва 64-годишна столичанка пред Associated Press.

Агресията на Владимир Путин, президентът на Русия, беше строго осъдена от целия свят, като на страната бяха наложени редица санкции, включително икономически. Военните сили на НАТО пък се насочиха към размирния район. Путин твърди, че Украйна има историческа връзка с Русия и той действа в името на „мира“.

„Молитвите на целия свят са с хората в Украйна, които страдат от непровокирана и неоправдана атака от руските военни сили“, каза президентът на САЩ Джо Байдън в официално изявление.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари