IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган Маркъл: Заставаме зад народа на Украйна

25 февруари 2022 12 30

Херцозите ще получат и американска награда

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл проговориха за руската инвазия в Украйна.

Херцозите на Съсекс публикуваха съобщение в сайта на организацията си Archewell в четвъртък, след като целият свят се събуди под звуците на започващата война в Украйна. „Принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, и всички ние във фондация Archewell, заставаме зад народа на Украйна срещу това нарушаване на международния и хуманитарния закон и насърчаваме световната общност и нейните лидери да направят същото“, се казва в изявлението.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Съобщението дойде малко след като руският президент Владимир Путин обяви, че започва „специална военна акция“ в Донбас, която само преди няколко дни прие за независима територия, отделила се от Украйна. Решението на региона беше отхвърлено и осъдено от страна на САЩ и Украйна. Путин също така отправи заплаха към всеки, който се опита да се намеси във военните действия, казвайки че „Русия ще отговори незабавно и това ще доведе до последици, които никой не е очаквал в нашата история“.

Президентът Джо Байдън отговори на руския си колега, изпращайки телевизионно съобщение. „Президентът Путин избра предумишлена война, която ще доведе до катастрофални загуби на живот и страдание за човечеството“, каза лидерът на САЩ. Той допълни, че Русия е отговорна за смъртта и унищожението, които ще последват след тази атака, като САЩ и нейните съюзници ще отговорят заедно и по категоричен начин. „Светът ще държи Русия отговорна“.

Конфликтът в Украйна продължава, като президентът Владимир Зеленски заяви в петък, че поне 137 души са загинали, а 316 са ранени.

Хари и Меган със специална награда

Що се отнася до Меган и Хари, те ще направят първата си голяма холивудска поява тази събота по време на наградите „Имидж“ на NAACP.

Херцогът и херцогинята на Съсекс дори ще получат президентската награда в знак на признание за специалните постижения и изключителната им обществена служба. Предишните носители на отличието са Мохамед Али, Джеси Джаксън, Колин Пауъл, Кондолиза Райс, Леброн Джеймс и Риана.

Меган Маркъл

Снимка: БГНЕС

След създаването на фондацията си Archewell през 2020 година, Меган и Хари подкрепиха опитите да се спре пандемията от коронавирус и се фокусираха върху движението Black Lives Matter, борейки се срещу расовата дискриминация.

„За нас е огромна чест да бъдем почетени от президента Дерик Джонсън и наградите „Имидж“, чиито усилия, насочени към расовото равенство и правата на хората, са също толкова важни, колкото са били и преди 115 години“, казаха херцозите в официално изявление.

Двойката също така се обедини с NAACP за създаването на ново годишно отличие, което ще почете лидерите, създаващи трансформационна промяна – на пресечната точка на социалната справедливост и технологиите – за насърчаване на гражданските и човешките права. Всяка година победителят ще получава стипендия от 100 000 долара, която да се използва, за да продължи да оказва влияние в областта.

Хари и

Снимка: Getty Images

„Горди сме, че подкрепяме работата на NAACP и също така си партнираме с организацията по новосъздадената годишна награда за цифрови граждански права NAACP-Archewell“, се казва в официалното съобщение на Меган и Хари. Първият реципиент ще бъде д-р София Ноубъл.

Д-р Ноубъл е учен по интернет изследвания и професор по изследвания на пола и афроамерикански изследвания в UCLA и беше призната за стипендиант на Макартър за своята новаторска работа по алгоритмична дискриминация, която ѝ позволи да основе своя организация. Equity Engine е организация с нестопанска цел, ангажирана със създаването на условия за процъфтяване на чернокожи и цветнокожи жени чрез достъп до образование, инвестиции, наставничество и взаимопомощ.

„Развълнувани сме да връчим награда на принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, които заедно се вслушаха в призива за социална справедливост и се присъединиха към борбата за равенство както в САЩ, така и по света“, каза президентът на NAACP Дерик Джонсън. Той допълни, че двойката не само продължава да дава пример, но също така е решила да вдъхнови следващото поколение активисти чрез създаването на своя награда в колаборация с NAACP.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

Наградите „Имидж“ на NAACP са годишна церемония по връчването на статуетки от базираната в САЩ Национална асоциация за напредък на цветнокожите хора в киното, телевизията, театъра, музиката и литературата. Тази година те ще бъдат раздадени на 26 февруари и ще включват изпълнение от Мери Джей Блайдж, както и появи от Иса Рей, Кери Уошингтън, Ел Ел Кул Джей, Самюел Джаксън, Тифани Хадиш, Зендая и много други.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари