IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леонардо ди Каприо с хуманитарна помощ за Украйна

16 март 2022 14 40

Актьорът обеща, че ще продължи да подкрепя страната

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Леонардо ди Каприо се включва в дългия списък с известни личности, които застават на страната на Украйна и я подкрепят във войната срещу Русия.

47-годишният актьор е дарил средства на няколко хуманитарни организации, които помагат на украинци, засегнати от инвазията на Владимир Путин, започнала на 24 февруари. Това е първият голям военен конфликт в Европа от десетилетия насам, като предизвика мигновена реакция от целия свят и различни санкции за Русия.

Леонардо ди

Снимка: Getty Images

Преди няколко дни се появиха твърдения, че Ди Каприо има роднини в Украйна, както и че е дарил 10 милиона долара на армията. Всичко това обаче се оказа лъжа. Засега актьорът подкрепя страната само и единствено чрез хуманитарните организации, на които дарява средства.

„Лео съвсем тихомълком е направил дарения към няколко хуманитарни групи – CARE, IRC, UNHCR и Save the Children. Всички те са насочили силите си към Украйна“, казва източник, близък до актьора. Допълва, че Ди Каприо постоянно следи развитието на ситуацията и иска да помогне по всякакъв възможен начин. Той ще продължи да подкрепя хуманитарните организации на терен, които се грижат за народа на Украйна.

Ситуацията в страната се променя с всеки изминал ден, като стотици цивилни, включително и деца, са пострадали или мъртви. Повече от милион украинци са се превърнали в бежанци, бягайки от войната в съседни държави. Полша, Румъния и България са част от страните, които приемат жени и деца от Украйна, тъй като мъжете са задължени да останат в родината си и да се борят за нейната свобода.

С натрупването на военни сили на НАТО в региона около Украйна, различни държави също обещаха помощ или военна подкрепа за съпротивата. Украинският президент Володомир Зеленски призова за мирни преговори – досега неуспешни – като същевременно призова страната си да отвърне на удара.

Владимир Путин пък настоява, че Русия има исторически връзки с Украйна и той действа в най-добрия интерес на сигурността на страната си. Зеленски се закле да не се предава. „Никой няма да ни пречупи, ние сме силни, ние сме украинци. Животът ще победи смъртта. И светлината ще победи тъмнината“, каза той в реч пред Европейския парламент в първите дни след инвазията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари