IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон Мендес: Медитацията внесе баланс в хаотичния ми живот

19 март 2022 10 30

Канадският поп певец разкрива пред Billboard, че е започнал да изучава и индуизъм

БГНЕС

БГНЕС

Певецът Шон Мендес споделя мислите си за това как възприемането на духовността е променило живота му. Появявайки се на корицата на мартенския брой на списание Billboard, 23-годишният певец и автор на песни – който се раздели с дългогодишната си приятелка Камила Кабейо миналата година – разкри и за духовното си пътуване в придружаващото интервю.

Канадецът Шон скоро ще се впусне в най-голямото си турне досега и във връзка с него дава ново интервю пред изданието, в което разкрива: „Преди няколко години стигнах до най-ниска точка в живота си.“ Той обяснява и какво точно е отключило скорошна голяма промяна в живота му и това е било именно хаотичният му начин на живот от преди пандемията.

Промяната за Шон започва с откриването на медитацията, която успява да внесе малко баланс в неговия забързан лайфстайл на попзвезда. След това Мендес започва да чете религиозни текстове и така постепенно се потопил надълбоко в движението бхакти в индуизма. В продължение на близо година той прекарва всеки четвъртък в медитация и обсъждане на писания като Бхагавад Гита с Джей Шети, авторът на „Мисли като монах“.

„Мисля, че всеки има момент, в който просто решава, че е време да направи нещо различно“, казва небрежно Мендес. Сега духовността е част от живота ми, която е много по-голяма, отколкото всъщност дори допускам“.

Именно духовността осигурява на Шон необходимата котва, след като пандемията преобръща живота му. Откакто подписва договор с Island Records когато е 15-годишен през 2014 г., Мендес рядко е правил голяма пауза от турнета, а в паузите е работил по бъдещи хитове. Това, че не успява да представи на живо албума си от 2020 г., Wonder било много разочароващо за него, но пък му е осигурило друга възможност – време за него самия. „Години наред непрекъснато бягаше, постоянно се движеше и то от наистина млада възраст“, ​​разказва неговият дългогодишен мениджър – Андрю Гертлер. „Не мисля, че доскоро имаше време дори да си каже „Какво наистина ме интересува?“

Днес Мендес е постигнал умопомрачително много в кариерата си за своите 23 години. Той има четири албума номер 1 в Billboard 200, 10 топ 20 хита в Billboard Hot 100, множество концертни шоута и т. н., всичко това той е свършил, докато връстниците му правели тестове по алгебра. Със своята поредица от поп-рок химни – от блестящата If I Can't Have You до чувствени песни като Señorita с бившата си приятелка Камила Кабейо – той спечели обожанието на млади и стари, затвърждавайки трансформацията си от тийнейджърска сензация до един от най-харесваните изпълнители в поп музиката.

И все пак, докато Мендес се подготвя да започне своя пети студиен албум, както и най-обширното си турне до момента, той описва кръстопътя на своя живот. Именно пандемията драстично променя приоритетите в личния му живот. Мендес отдавна е споделял, че натиска на славата му тежи, но днес той говори открито и замислено за това как хитовите му и разпродадените му концерти вече не са основна цел за него както е било преди.

„Дълго време бях убеден, че просто трябва да пиша хитове. Сега искам да правя типа музика, която харесвам, базирана на нещата, които са важни за мен“.

Шон споделя още, че е намерил успех, едва когато е напуснал зоната си на комфорт. В сингъла In My Blood от 2018 г., той се фокусира върху борбата си с тревожността. „В нощта, когато тази песен излизаше, си казах: „Направих най-голямата грешка в живота си“, спомня си той. Вместо това, In My Blood спечелва на Мендес много похвали, за това, че е споделил своята уязвимост, а освен това му носи и награда „Грами“ за песен на годината. Също така се превръща и в един от най-трайните му радиохитове.

Шон споделя още пред списанието: „Аз не искам да променям света. Моята амбиция стига дотам да влияя на попкултурата. Искам да се възползвам от възможността, която ми е дадена като артист, да направя нещо, което е полезно и добро за всички.“

Наскоро се заговори, че след раздялата си със своята колежка и дългогодишно гадже Камила Кабейо, Шон е започнал връзка именно със своята йога гуру – красавицата Хитоми Мочизуки. По време на скорошно пътуване до Хаваите, Шон и ютюб звездата Хитоми бяха забелязани да участват в шаманския ритуал Rapé, който се използва за пречистване на негативната енергия. Слуховете за връзката им обаче така и не бяха потвърдени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари