IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет Втора страдала заради разводите на децата си

18 март 2022 10 50

Кралски биограф с нови разкрития за семейството

БГНЕС

БГНЕС

Елизабет Втора страдала от факта, че три от четирите ѝ деца са се развели. Макар да ги подкрепя след разтрогването на браковете им, тя била дълбоко наранена. Това твърди кралският биограф Робърт Хардман. В своята книга „Кралицата на нашето време: Животът на кралица Елизабет II“, той разкрива нови подробности за отношенията на кралицата с нейните наследници.

„Външно спокойна, както винаги, кралицата намираше преговорите за развода за дълбоко разстройващи“, казва той, цитиран от списание People, като допълва, че на моменти нейното отчаяние си личало.

Принц Едуард – най-малкото дете на Елизабет Втора и покойния принц Филип, е единственият им наследник, който не е разведен. След драмата между Чарлз и Даяна, монархът дава зелена светлина за брака му с Камила Боулс. После принцеса Ан и принц Едуард тръгват по неговите стъпки, като разтрогват съюзите си.

Елизабет Втора,

БГНЕС

Двамата сина на 95-годишния монарх, принц Чарлз и принц Андрю, и дъщеря ѝ принцеса Ан, всички бяха разведени, което направи нейния син, принц Едуард, единственото ѝ дете, което остава женено.

Според бившия служител на кралицата, тя била доста по-притеснена за разводите на децата си, отколкото показвала пред хората.

„Казах й: „Госпожо, изглежда се случва навсякъде. Това е почти обичайна практика... Но тя просто каза „Три от четири!“ с чиста тъга и раздразнение. Човек не бива да подценява болката, която е преживяла“, разказва Чарлз Ансън.

Според мъжа, който работел като секретар на Елизабет Втора, тя винаги се е стремяла да бъде изключително хладнокръвна и да не показва емоциите си пред своя персонал.

Ансън споделя пред Робърт Хардман, че се възхищава на начина, по който кралицата успяла да премине през разводите на децата си, запазвайки своята стабилност. И разковничето се крие в това да продължи да се държи така, сякаш нищо не се е случило.

„Отговорът на кралицата, както винаги, беше да последва примера на баща си“, казва авторът на книгата.

принц Андрю,

БГНЕС

„Докато кралицата понякога е обвинявана, че действа бавно, никога не е имало обвинение в това, че изпада в паника. Нейният режим по подразбиране, в лицето на криза, е спокойствието“, завършва Хардман.

След 15 години брак, принц Чарлз се развежда с принцеса Даяна, което шокира цялата британска общност. Малко преди това тя дава скандално интервю пред BBC, разказвайки любопитни подробности от любовния триъгълник с Камила Боулс. След него Елизабет Втора склонява за по-скорошното приключване на брака на най-големия ѝ син.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари