IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мила Кунис и Аштън Къчър събраха 35 милиона долара за хуманитарна помощ

24 март 2022 08 40

Първоначалната им цел беше с пет милиона по-малко

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Украинският президент Володомир Зеленски изрази благодарност към Мила Кунис и Аштън Къчър за помощта им в събирането на дарения за страната.

38-годишната актриса и 44-годишният ѝ съпруг стартираха благотворителна кампания, в която събираха финансови средства и хуманитарна помощ за хората в Украйна. Кунис има сантиментална връзка със страната, тъй като е родена там, но я напуска в ранна детска възраст. Въпреки това тя обяви, че се гордее да се нарече украинка и ще направи всичко възможно да помогне на пострадалите от войната.

Първоначалната цел на семейството беше да събере 30 милиона долара. Кампанията беше стартирана миналата седмица, а само за няколко дни границата беше премината с пет милиона. Това накара президента на Украйна Володомир Зеленски лично да изкаже благодарности към Мила и Аштън и към всички, включили се в тяхната инициатива.

„Аштън и Мила бяха сред първите, които откликнаха на нашата мъка. Те вече са събрали 35 милиона долара и ги изпращат към две фондации, които помагат на бежанците. Благодарен съм за тяхната подкрепа и отдаденост“, написа Зеленски в социалните мрежи. Той публикува снимка на видео разговор, който е провел с известната двойка.

В съобщение за постигането на целта си преди няколко дни, Къчър и Кунис написаха в страницата си в Instagram, че благодарят на всички, които са се включили в набирането на средства. Те разкриха, че повече от 65 000 души са дарили, като с тяхна помощ границата от 30 милиона долара е била лесно премината.

„Въпреки че това далеч не е решение на проблема, нашите колективни усилия ще осигурят по-меко кацане за толкова много хора, които напредват в бъдещето си на несигурност. Нашата работа не е свършена. Ще направим всичко възможно да въздействаме максимално върху нуждаещите се. Средствата вече са и ще продължават да се доставят на организациите“, допълниха актьорите.

Те споделиха още, че ще третират всеки един дарен долар, сякаш е дошъл от техния личен джоб, с уважение и почит към труда, който е помогнал за изкарването му.

Стартирайки кампанията си, Мила и Аштън се обърнаха със специално послание към своите фенове. Тогава актрисата заяви, че от дълги години не живее в Украйна, но все още се чувства като горда представителка на народа. Съпругът ѝ пък допълни, че сега се чувства още по-горд да признае пред целия свят, че се е омъжил за украинка.

В интервю с Мария Шрайвър миналата седмица, Кунис, която се мести в САЩ от Украйна през 1991 година, каза, че се чувства сякаш „част от сърцето ми току-що е изтръгната“, след като видяла новини за войната. Актрисата добави, че не смята народа на Русия за враг.

„Наистина искам да подчертая това. Не смятам, че му обръщаме голямо внимание. Мисля, че сега на преден план е манталитетът „Ако не сте с нас, сте против нас“. Не искам хората да смесват двата проблема, които се случват. Не мисля, че това се харесва на хората в Русия. Не искам да се говори, че всички руснаци са ужасни същества“, категорична бе Кунис.

Тя насърчи всички да гледат на конфликта като на политически, а не като такъв между самите народи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари