IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мила Кунис: Горда съм, че съм украинка

4 март 2022 14 30

Актрисата и съпругът ѝ Аштън Къчър дариха 3 милиона долара на страната

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Мила Кунис и Аштън Къчър се включиха към дългия списък с известни личности, които публично заявиха подкрепата си към Украйна. Страната, която в момента се намира под атаката на Русия, е изключително ценна за Кунис, защото именно там актрисата е родена.

38-годишната Мила и 44-годишният ѝ съпруг записаха специално видео, което качиха в Instagram, за да заявят позицията си за случващото се в Украйна. Те също така обявиха, че правят щедро дарение към всички, които са принудени да напуснат домовете си заради конфликта.

Кунис започна съобщението, казвайки че се идентифицира като горда американка, тъй като живее в Америка още от дете, но днес не крие, че родът ѝ произхожда от Украйна. Актрисата е родена на 14 август 1983 година в Черневци, но семейството ѝ бързо се мести в Америка. Кунис каза в съобщението си, че обича всяко едно кътче на САЩ и се смята за американка, но в този момент иска гордо да заяви, че е и украинка. „Събитията, които се случват в страната са ужасяващи. Няма място в света за такъв вид непредизвикана атака към човечеството“, допълни Мила.

Съпругът ѝ Аштън Къчър пък заяви, че днес още повече се гордее от факта, че е женен за украинка и е създал семейство с нея.

Двойката разкри какви мерки взимат, за да подпомогнат бежанците, които напускат домовете си и трябва да започнат нов живот в съвсем различна страна. „Докато ставаме свидетели на смелостта на украинците, ние също така сме свидетели на непоносимата тежест, пред която се изправят хората, избрали безопасността“, написаха Аштън и Мила.

Актьорите основават страница в GoFundMe, която мигновено ще окаже въздействие върху бежанците и ще осигури хуманитарна помощ. Фондът ще бъде от полза за Flexport.org и Airbnb.org – две организации, които активно работят на място, предоставяйки незабавна помощ на тези, които най-много се нуждаят от нея.

Flexport.org организира доставки на хуманитарна помощ до бежански лагери в Полша, Румъния, Украйна, Словакия и Молдова. Airbnb.org, от своя страна, предоставя безплатно краткосрочно жилище на бежанци, бягащи от Украйна.

„Аштън и аз решихме да предоставим дарения на стойност до 3 млн. долара за Airbnb и Flexport чрез GoFundMe в опит да съберем 30 милиона долара“, казва още Кунис във видеото. Към четвъртък следобед, малко след публикуване на съобщението, фондът на актьорите беше събрал над 2 милиона долара. В страницата на кампанията Мила отново пише, че е горда украинка, въпреки че се е преместила в САЩ още през 1991 година.

„Украинците са смели и горди хора, които заслужават нашата помощ в момент на нужда“, завърши актрисата.

Атаката на Русия срещу Украйна продължава от 24 февруари. Това е първият голям военен конфликт в Европа от десетилетия насам. Хиляди цивилни, включително и деца, вече са станали жертва на войната, а повече от милион украинци са напуснали страната си.

„Не знаеш къде да отидеш, накъде да бягаш, на кого да се обадиш. Това е просто паника“, казва Лилия Маринчак, 45-годишна учителка в град Ивано-Франковск. Тя бяга от родното си място, защото е било бомбардирано от руски военни сили.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари