IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Кери се пенсионира след 45-годишна кариера

6 април 2022 08 40

Комикът заяви: Направих достатъчно!

БГНЕС

БГНЕС

Джим Кери изненадващо обяви, че се пенсионира и слага край на своята 45-годишна кариера. Кери каза, че би се заел само с още един филмов проект в бъдеще, но такъв, който да е „наистина важен за хората“. В ново интервю за Access Hollywood от четвъртък, 31 март, 60-годишният комик сподели, че е готов да загърби актьорството и комедията. Той каза: „Пенсионирам се. Говоря сериозно!“.

Все пак допълни, че не затваря вратата съвсем: „Зависи, ако ангелите ми донесат някакъв сценарий, написан със златно мастило, който ми нашепва, че ще бъде наистина важно за хората да го видят, може би ще поема ангажимента.“

Родената в Канада холивудска звезда, заяви още пред изумения водещ. „Имам нужда от почивка. Наистина харесвам спокойния си живот и наистина обичам духовния си живот и чувствам, че съм направил достатъчно. Мисля, че няма да чуете подобно признание от друга знаменитост!“, каза той по време на премиерата на новия си анимационен филм Sonic the Hedgehog 2.

Джим има една от най-успешните комедийни актьорски кариери в историята, датираща от неговите стендъп концерти в клуба „Yuk Yuk“ в Торонто. Той е бил водещ на няколко късни вечерни шоута, включително Saturday Night Live, The Tonight Show и др. Големият му пробив в киното идва с филма „Ейс Вентура: Зоодетектив“ през 1994 г.

Една от най-емблематичните му роли е в хита от 90-те „Маската“, в който направи пробив за голямото кино и друга, вече пенсионирана актриса, а именно – Камерън Диас. След това Кери направи поредица от хитове, включително „От глупав по-глупав“, „Батман завинаги“, „Лъжльото“, „Шоуто на Труман“ и „Човек на луната“ като последните две роли му носят награди „Златен глобус“ в категорията „най-добър актьор“. Джим продължи инерцията на своя успех и в новия век с филмите „Всемогъщият Брус“, „Навитакът“ и разбира се, вечната коледна класика „Гринч“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари